Hoofdrol voor Feyenoorder Ueda bij Japanse overwinning op Azië Cup

Reacties

Feyenoorder Ayase Ueda heeft woensdag zijn waarde bewezen voor de Japanse nationale ploeg. Mede door een treffer van de aanvaller bereikte Japan ten koste van Bahrein de kwartfinales van de Azië Cup.

Hoofdrol voor Feyenoorder Ueda bij Japanse overwinning op Azië Cup
© Pro Shots
Bahrein
Bahrein
1 - 3
Japan
Japan

Japan eindigde in de groepsfase als tweede achter Irak in Groep D en stond woensdag in Doha tegenover Bahrein, dat Zuid-Korea verrassend achter zich hield als groepswinnaar in Groep E. Na een half uur nam Japan de leiding in de achtste finale: Ritsu Doan, voormalig speler van FC Groningen en PSV, maakte de openingsgoal.

Nadat Takefusa Kubo de voorsprong kort na de pauze vergrootte, leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Japanners, maar een eigen doelpunt van keeper Zion Suzuki bracht de spanning terug in de wedstrijd. Na een corner van Bahrein probeerde Ueda de bal voor de doellijn weg te koppen, maar die ging via Suzuki in het doel.

Twintig minuten voor tijd besliste Ueda aan de andere kant de wedstrijd door de 1-3 te maken. De spits van Feyenoord schoot de bal door de benen van Bahrein-keeper Ebrahim Lutfalla. Japan kan zich gaan opmaken voor de kwartfinale tegen de winnaar van de achtste finale tusen Iran en Syrië.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.