Hoofdrol Dessers bij Rangers richting clash met PSV

Reacties

Rangers FC heeft zaterdag de kwartfinales van het League Cup-toernooi bereikt. Drie dagen voor het eerste duel met PSV, in de play-offronde van de Champions League, voorkwamen Cyriel Dessers en Danilo met allebei een doelpunt een blamage tegen eerstedivisionist Morton: 2-1.

Hoofdrol Dessers bij Rangers richting clash met PSV
© Pro Shots

Dessers was de absolute hoofdrolspeler in de bekerwedstrijd, want de Belg was bij alle drie de goals betrokken. Hij begon net als Sam Lammers in de basis en veroorzaakte kort na rust een strafschop, toen hij bij het wegwerken van de bal na een corner eerst een tegenstander raakte. Althans, volgens de VAR, want daar was nog best wat discussie en onduidelijkheid over.

Grant Gillespie stuurde Jack Butland de verkeerde kant op en schoot Morton zo op een verrassende voorsprong. Rangers had hierna echter nog tijd genoeg om de rollen om te draaien. Leon Balogun raakte al de paal, voordat de VAR ook Rangers aan een penalty hielp. Dessers ging vol vertrouwen achter de bal staan en maakte geen fout: 1-1.

Vrijwel direct hierna kwamen er drie nieuwe krachten in het veld bij Rangers, onder wie Danilo. De Braziliaan verving Lammers en werd op aangeven van Dessers de matchwinner: 2-1. Zo kan Rangers, de recordwinnaar van de League Cup, met een goed gevoel naar het treffen met PSV gaan toewerken. De Eindhovenaren komen dinsdag naar het Ibrox Stadium.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.