Hongerige Malen opent jacht op Suárez en Kezman

Reacties

Donyell Malen is op weg om dit seizoen op een flink aantal treffers in de Eredivisie te eindigen. De PSV'er is door zijn goals tegen VVV-Venlo (4-1) uitgelopen op de topscorerslijst.

Hongerige Malen opent jacht op Suárez en Kezman
© Pro Shots

Ook na zijn vijfklapper tegen Vitesse blijft Malen succesvol jagen op treffers. Tegen VVV was hij de speler met de meeste schoten op doel: zes, waarvan er twee raak waren.

Daardoor staat de twintigjarige aanvaller dit seizoen al op zestien doelpunten in alle competities, minstens twee keer zoveel als iedere andere speler van een Eredivisie-club dit seizoen in alle competities. Dusan Tadic, die vorig seizoen samen met Luuk de Jong topscorer van de Eredivisie werd, volgt met acht goals.

In de Eredivisie staat Malen dan ook op eenzame hoogte. Hij scoorde tien keer in negen wedstrijden. Oussama Idrissi (AZ), Vangelis Pavlidis (Willem II) en Cyriel Dessers (Heracles Almelo) staan gedeeld tweede met zes treffers.

De naam van PSV'er Coen Dillen, die het recordaantal goals in een Eredivisie-seizoen maakte in 1956/57 (43), wordt voorzichtig genoemd. Als Malen zijn huidige moyenne zou vasthouden en alle competitieduels zou spelen, eindigt de PSV'er op 38 treffers.

Het lijkt realistisch voor Malen om in ieder geval op de grens van dertig goals te mikken. Die werd voor het laatste bereikt door Wilfried Bony, die namens Vitesse in het seizoen 2012/13 topscorer werd met 31 treffers. Deze eeuw noteerden ook Bas Dost (32, SC Heerenveen), Klaas-Jan Huntelaar (2x 33, Ajax), Afonso Alves (34, SC Heerenveen) en Mateja Kezman (31, PSV) soortgelijke aantallen als Eredivisie-topscorer.

Laatstgenoemde was een van de twee spelers die sinds de eeuwwisseling minstens 35 keer scoorde. Naast Kezman in het seizoen 2002/03 maakte ook Luis Suárez 35 doelpunten, in 2009/10.

Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer D. Malen
Meer over D. Malen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.