Hongerige Bosz gaat in op aanstelling bij PSV en bespreekt 'ultiem doel'

Reacties

Peter Bosz (59) voelde zich gevleid door de vastberadenheid waarmee PSV hem wilde inlijven als nieuwe hoofdtrainer. De opvolger van Ruud van Nistelrooij legt uit waarom hij denkt dat een samenwerking met PSV vruchten kan gaan afwerpen.

Hongerige Bosz gaat in op aanstelling bij PSV en bespreekt 'ultiem doel'

'We hebben allebei honger om weer te gaan presteren. Het is al even geleden sinds PSV landskampioen is geworden. Dat is het ultieme doel', aldus Bosz op de clubsite van PSV. De Eindhovenaren werden in het seizoen 2017/18 voor het laatst kampioen.

'PSV is voor mij een van de topclubs in Nederland. Daarom was ik heel blij met de belangstelling. Daarna ga je nadenken over de manier van voetballen en hoe je met deze selectie, met eventueel aanvullingen, succesvol kan zijn. Dat is waar het om gaat. Uiteindelijk draait het om winnen. De combinatie selectie, staf en de manier van spelen moet daarvoor kloppen', verklaart Bosz.

De Apeldoorner werd eerder nog gelinkt aan Ajax, maar hij besloot in zee te gaan met PSV. 'Wat voor mij heel belangrijk was, was de warmte die ik voelde. Dat ze echt voor mij wilden gaan. Zij denken dat ik de beste trainer ben om PSV in de komende jaren te gaan leiden. Dat vertrouwen vond ik belangrijk. Er is ook besproken hoe we de selectie kunnen uitbreiden. In de jeugd zijn er ook veel talenten die eraan komen.'

Bosz kreeg de vraag of hij een eisenpakket had voor zijn komst naar PSV. 'Nou, dat we uiteindelijk prijzen kunnen pakken. Ik zal me natuurlijk moeten aanpassen aan de club en de spelersgroep, maar ik heb voor mezelf een bepaalde manier van spelen voor ogen. Dat moet uiteindelijk kloppen en goed voelen', besluit de nieuwe hoofdtrainer van PSV.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.