PSV maakt komst Bosz bekend: 'Hij was de gedroomde kandidaat'

Reacties

Peter Bosz is maandag officieel gepresenteerd als de nieuwe trainer van PSV. De oud-international is de opvolger van Ruud van Nistelrooij.

PSV maakt komst Bosz bekend: 'Hij was de gedroomde kandidaat'

De 59-jarige Bosz heeft een contract voor drie seizoenen ondertekend. Technisch directeur Earnest Stewart is bijzonder verheugd met de komst van de ex-trainer van onder andere Ajax, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen en Olympique Lyonnais. 'Hij was de gedroomde kandidaat', aldus Stewart op de clubsite van PSV.

Bosz, die in oktober vorig jaar bij Lyon vertrok, kijkt uit naar zijn nieuwe uitdaging bij PSV. 'Vanaf het eerste moment kreeg ik een warm gevoel. Zowel PSV als ik hebben honger om te presteren. Afgelopen seizoen zijn er twee prijzen gewonnen, maar ons doel is landskampioen worden. Daar gaan we voor', verklaart de nieuwe hoofdtrainer van de Eindhovenaren.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Ik denk dat de combinatie tussen de selectie en mijn manier van spelen, succes kan opleveren. PSV heeft in het verleden periodes gehad waarin ze het Nederlandse voetbal domineerde', aldus Bosz. 'Ik wil die tijden doen herleven.'

Stewart: 'Samen met de spelers is de hoofdcoach de belangrijkste persoon binnen de organisatie. Om die reden, en met een oog op de transferperiode, wilden we snel invulling geven aan deze positie. Peter was de gedroomde kandidaat, dus we zijn erg blij dat het gelukt is.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.