Hoofdtrainer is binnen: PSV en Bosz zijn eruit

Reacties

Peter Bosz wordt de nieuwe hoofdtrainer van PSV. De coach keert daarmee na zes jaar terug in de Eredivisie: niet in zijn bekende omgeving in Amsterdam, maar in Eindhoven.

Hoofdtrainer is binnen: PSV en Bosz zijn eruit
© Pro Shots

Bosz was in het seizoen 2016/17 werkzaam bij Ajax, waarmee hij de Europa League-finale haalde. Na dit succes vertrok de coach naar Borussia Dortmund. Sinds het vertrek van Alfred Schreuder werd er voortdurend gespeculeerd over een terugkeer van Bosz naar de Johan Cruijff Arena, maar daar komt het dus niet van.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De 59-jarige Bosz vervolgt zijn trainersloopbaan bij PSV, waar hij is aangesteld als de opvolger van de opgestapte Ruud van Nistelrooij. De Eindhovenaren eindigden als tweede in de Eredivisie en mogen komend seizoen proberen om zich via de play-offronde te kwalificeren voor de Champions League.

Bosz werkte als hoofdtrainer in het betaalde voetbal eerder voor De Graafschap, Heracles Almelo, Vitesse, Maccabi Tel Aviv, zoals gezegd Ajax en Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen en Olympique Lyon. Tussen 2006 en 2009 was hij werkzaam als technisch directeur bij Feyenoord.

PSV en Bosz hebben op hoofdlijnen een akkoord bereikt en naar verwachting zullen de handtekeningen maandag gezet worden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.