Hongarije schudt Servië van zich af dankzij uithaal Sallai en dosis geluk

Reacties

Hongarije heeft zaterdagavond met een zege op Servië een grote stap gezet op weg naar het EK. In een aantrekkelijke kraker in Groep G hadden de Serviërs de overhand, maar de Hongaren waren scherper in de afronding.

Hongarije schudt Servië van zich af dankzij uithaal Sallai en dosis geluk
Hongarije
Hongarije
2 - 1
Servië
Servië

Hongarije, met voormalig AZ-verdediger Milos Kerkez, nam na twintig minuten de leiding in Boedapest. Barnabas Vega rondde fraai af op aangeven van Loic Nego. Servië kwam via Strahinja Pavlovic terug in de wedstrijd. De verdediger kopte na ruim een half uur raak uit een hoekschop.

Direct na de aftrap na de 1-1 ging Hongarije weer in de aanval en binnen een minuut kwam de ploeg van bondscoach Marco Rossi weer op voorsprong. Met een geweldige uithaal liet Roland Sallai keeper Vanja Milinkovic-Savic kansloos.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Met Nemanja Gudelj in de basis en voormalig Eredivisionisten Dusan Tadic, Filip Djuricic en Filip Kostic als invallers ging Servië op jacht naar de gelijkmaker. De bezoekers waren ook meerdere keren dicht bij de 2-2. Goals van Aleksandar Mitrovic en Tadic werden afgekeurd vanwege buitenspel en zowel Tadic als Pavlovic raakte de paal. Hongarije hield uiteindelijk stand en kan zich dinsdag tegen Litouwen plaatsen voor het EK.

EK-kwalificatie

Stand Groep G EK-kwalificatie 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Hongarije
8
5
3
0
16-7
+9
18
2
Servië
8
4
2
2
15-9
+6
14
3
Montenegro
8
3
2
3
9-11
-2
11
4
Litouwen
8
1
3
4
8-14
-6
6
5
Bulgarije
8
0
4
4
7-14
-7
4
* Actueel tot en met 19 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.