Honda helpt CSKA in Sevilla aan kwartfinaleplaats

CSKA Moskou heeft zich ten koste van Sevilla geplaatst voor de kwartfinale van de Champions League. De Russische club won in Spanje verrassend met 2-1. Voormalig VVV'er Keisuke Honda speelde een hoofdrol.

Op basis van de eerste wedstrijd had Sevilla voor aanvang van de return de beste papieren op het bereiken van de laatste acht. In Moskou was het 1-1 geworden. Voor eigen publiek liet Luís Fabiano een grote kans liggen om Sevilla op voorsprong te zetten. De Braziliaan schoot de bal echter recht op doelman Igor Akinfeev af.

Na de eerste grote kans voor Sevilla kantelde het spelbeeld in het voordeel van CSKA. Onder andere Keisuke Honda kreeg twee kleine kansjes. De Japanner stond in de 39ste minuut aan de basis van de 0-1. Na afleggen van Honda maakte Tomás Necid de bal goed vrij en de jonge Tsjech plaatste de bal uiterst precies in de hoek.

Daarmee had CSKA dus ook een uitdoelpunt op zak. Sevilla antwoordde echter vrijwel meteen. Na een lange trap naar voren van doelman Andrés Palop was Jesús Navas het snelst bij de bal en hij stelde Diego Perotti in staat de 1-1 binnen te tikken. Daarmee was de stand over twee wedstrijden in evenwicht.

Daar kwam tien minuten na rust verandering in. Honda, die afgelopen weekeinde ook al scoorde tijdens zijn competitiedebuut, nam de belangrijke tweede goal van CSKA voor zijn rekening. Doelman Palop ging in de fout na een harde vrije trap van de Japanner. De tweestrijd was daarmee feitelijk beslist. Sevilla moest twee keer scoren om verder te gaan en dat lukte de Spanjaarden bij lange na niet.