Hollywood-club Wrexham schrijft nieuw hoofdstuk in bijzondere Britse titelstrijd

Wrexham heeft een belangrijke stap gezet in het binnenslepen van de titel in de National League. De nummer twee won met 3-2 van koploper Notts County en neemt daarmee de leiderspositie over.

Wrexham, de club van Hollywood-sterren, Rob McElhenney en Ryan Reynolds, is in een uitzonderlijk spannende titelstrijd verzeild geraakt in de National League, het vijfde niveau van Engeland. De Hollywood-club stond na 41 speelronden op honderd punten. Daarmee stond het één plek onder concurrent Notts County, dat evenveel punten had, maar een wedstrijd meer speelde.

Maandagmiddag stonden beide ploegen tegenover elkaar. Met nog vijf wedstrijden voor Wrexham en nog vier voor Notts County te gaan, naderde de titelstrijd het kookpunt. Niet alleen het kampioenschap staat op het spel, maar ook het promotieticket. Alleen de nummer één van de National League promoveert direct naar de League Two, de nummer twee is veroordeeld tot de play-offs.

Wrexham en Notts County zijn twee clubs met een enorme historie. Wrexham werd opgericht in 1864 en staat daarmee in de toptien oudste voetbalclubs ter wereld. Notts County werd zelfs nog twee jaar eerder opgericht en won in 1893-94 de FA Cup. Wrexham kwam zeven keer uit in de Europa Cup II, maar inmiddels zijn beide ploegen flink afgegleden.

Stand vooraf

Door de wedstrijd minder gespeeld, lag de druk nog net een tikje meer bij Notts County, maar net voor rust kwam die ploeg wel op voorsprong. In de vierde minuut van de blessuretijd passeerde John Bostock voormalig international van Engeland Ben Foster. De doelman zag zijn ploeg net na rust terugslaan. Paul Mullin zette zijn ploeg met zijn 35ste competitietreffer op 1-1. Slechts één speler scoorde er dit seizoen meer: Macauly Langstaff, de spits van Notts County.

Twintig minuten voor tijd boog Jacob Mendy de achterstand van de thuisploeg helemaal om (2-1), maar vijf minuten later zette Kyle Camaron Notts County weer op gelijke hoogte. Ruim tien minuten voor het laatste fluitsignaal schoot Elliot Lee Wrexham volledig in extase door de 3-2 te maken. Diep in de blessuretijd kreeg Notts County-aanvaller Cedwyn Scott de uitgelezen kans om zijn ploeg middels een strafschop weer op gelijke hoogte te zetten, maar Foster werd de grote held door de strafschop te keren.

Daardoor neemt de club uit Wales de koppositie over van de grote concurrent. Tegen de nummers vijf, zeven, 21 en 22 moet de Hollywood-club de voorsprong van drie punten zien vast te houden.