Holla mist eerste play-offduel met ADO Den Haag

FC Groningen moet het tijdens de heenwedstrijd tegen ADO Den Haag in de finale van de play-offs om Europees voetbal stellen zonder Danny Holla. De middenvelder kwam afgelopen zondag niet ongeschonden uit de strijd met Heracles Alemelo en ondervindt nog teveel hinder van een heupblessure.

Holla mist eerste play-offduel met ADO Den Haag

Naast Holla kunnen de noorderlingen ook niet beschikken over de geblesseerden Koen van de Laak, Nicklas Pedersen en Gonzalo Garcia. Tevens ontbreekt verdediger Tim Sparv door een schorsing.

Trainer Pieter Huistra zal nog het nodige moeten puzzelen voor zijn startopstelling tegen Den Haag. 'Ik ben er nog niet helemaal uit', vertelt de oefenmeester op de officiële clubsite. 'Het is wel duidelijk dat alle spelers in de selectie belangrijk blijken voor het resultaat. Juist de spelers die sommige fases in het seizoen niet veel gespeeld hebben in het eerste elftal, die maken nu het verschil. We doen het met elkaar en dit is uiteindelijk onze beloning.'

Huistra verwacht veel van de finale van de play-offs. 'Ik heb er hartstikke veel zin in, de groep is er klaar voor. Het is in ieder geval mooi dat we voor de zoveelste keer een finale spelen. Daar leren de spelers heel veel van en ik vind dat de spelers er elke keer hebben gestaan op het moment dat we zo'n 'finale' speelden', aldus Huistra.
Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's