Hoffenheim pakt tegen Twente-opponent eerste punten

Door een zege op Hannover 96, donderdag nog tegenstander van FC Twente in de Europa League (2-2), heeft Hoffenheim de eerste punten van het seizoen binnen. Eljero Elia speelde met Werder Bremen gelijk tegen VfB Stuttgart.

Hoffenheim – Hannover 96 3-1Waar de uitploeg donderdag in Enschede nog een 2-0 achterstand wegwerkte, kwam Hannover nu op voorsprong. Matthieu Delpierre passeerde op ongelukkige wijze zijn eigen doelman. Precies een minuut kon Hannover van de voorsprong genieten, aangezien Fabian Johnson voor de gelijkmaker zorgde. In de slotfase bracht Sejad Salihovic de verlossing voor het tot zondag nog puntloze Hoffenheim. Daniel Williams bepaalde in blessuretijd de einduitslag op 3-1.

Werder Bremen – VfB Stuttgart 2-2Met Eljero Elia 79 minuten op het veld kon Werder Bremen het vierde punt van het seizoen bijschrijven. De evenals de opponent van zondag moeizaam gestarte ploeg van Elia kwam via goals van Kevin De Bruyne en Zlatko Junuzovic (bij beide treffers was Nils Petersen aangever) op een riante voorsprong.

Via Martin Harnik en Cacau werd het evenwel in de tweede helft alsnog 2-2, waardoor Stuttgart na zondag nog steeds in de onderste regionen bivakkeert met twee punten. Werder heeft twee punten meer. Beide ploegen eindigden overigens met tien man. Invaller Assani Lukimya-Mulongoti kreeg namens de thuisploeg direct rood terwijl hij er net twee minuten in stond (!), terwijl doelpuntenmaker Harnik (foto) even daarvoor zijn tweede gele kaart kreeg. Foto: VI Images