Hoeness geeft tekst en uitleg bij wegsturen Kahn

Reacties

Uli Hoeness is aan het woord gekomen over de chaos bij Bayern München. De erevoorzitter vertelde over het gesprek dat hij met de ontslagen algemeen directeur Oliver Kahn heeft gehouden en over de hectiek die de kampioen van Duitsland in zijn greep houdt.

Hoeness geeft tekst en uitleg bij wegsturen Kahn
© Pro Shots

Kahn was een opvallende afwezige, zaterdag in het RheinEnergieStadion van FC Köln waar Bayern door een klein wonder de landstitel nog greep. Snel na de wedstrijd werd duidelijk waarom Kahn er niet was: eerder in de week had hij zijn ontslag al gekregen. Volgens de mensen die met hem hadden gesproken, reageerde Kahn emotioneel, kwamen de partijen niet tot een overeenkomst en besloot de club daarom dat Kahn, die de nieuwe algemeen directeur Jan-Christian Dreesen bij het gesprek flink zou hebben uitgekafferd, maar beter niet mee kon.

Hoeness bevestigt die lezing en trekt het boetekleed aan namens de club. 'Met de kennis van nu moet je concluderen dat het een fout was om Kahn CEO te maken. Oliver is een heel intelligente man, het was fijn werken met hem. Ik dacht dat hij het alleen afkon, maar in plaats daarvan omringde hij zich door zijn adviseurs. Ik heb groot respect voor hem. Ook al was hij niet de CEO die we hoopten, mijn deur staat altijd voor hem open. De club heeft nu rust nodig', aldus Hoeness en Kicker.

Kahn ondersteunt de lezing niet zoals verkondigd door eerst Herbert Hainer en nu Hoeness. 'Dat ik door het lint ging toen ik werd geïnformeerd over mijn ontslag, klopt niet. Ik werd vrijdag telefonisch door Herbert Hainer ingelicht. Het was een kalm en zakelijk gesprek. Ik heb alleen mijn verbazing over die beslissing geuit en gevraagd waarom die nu werd genomen. Zaterdag kreeg ik het bericht dat ik niet naar de wedstrijd mocht komen. Ik accepteerde die beslissing in alle rust', twitterde de ex-doelman. Sterspeler Joshua Kimmich verbaasde zich vooral over de timing van de mededeling.

Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.