Bayern grijpt ondanks sensationele titel hard in en stuurt Kahn en Salihamidzic weg

Reacties

Bayern München werd zaterdag na een zinderende ontknoping kampioen van Duitsland, maar dat betekent niet dat Oliver Kahn en Hasan Salihamidzic mogen blijven. Der Rekordmeister maakt vrijwel direct na het binnenhalen van de titel bekend dat de directeuren worden vervangen.

Bayern grijpt ondanks sensationele titel hard in en stuurt Kahn en Salihamidzic weg
© Pro Shots

Kahn (algemeen directeur) en Salihamidzic (technisch directeur) stonden al een tijdje onder druk bij Bayern, nu het zaterdag zo mooi afgesloten seizoen uiterst moeizaam verliep. Clubiconen Uli Hoeness en Karl-Heinz Rummenigge maakten zich sterk voor een vertrek van Kahn en krijgen hun zin. Jan-Christian Dreesen zal de CEO waarschijnlijk gaan opvolgen.

In Keulen, waar Bayern de elfde landstitel op rij won, was Kahn er al niet meer bij. De officiële reden is dat hij griep heeft: in Duitsland wordt daaraan getwijfeld. TD Salihamidzic was er bij de kampioenswedstrijd wel gewoon bij. Volgens Sport1 vertelde hij na afloop in de kleedkamer dat ook hij volgend seizoen niet meer bij de club werkzaam zal zijn.

Thomas Müller werd na de 1-2 zege op Köln voor de camera getrokken bij Sky. Hij dacht daar vragen te krijgen over het kampioenschap, wat ook gebeurde, maar werd tevens geconfronteerd met het toen nog vermeende (want: op dat moment nog niet bevestigd door Bayern) vertrek van Kahn en Salihamidzic .

Müller reageerde verbaasd. 'Dat komt nu, een minuut na het laatste fluitsignaal?!', zei de man die voor de twaalfde keer de Bundesliga won. Daarmee is Müller recordhouder. 'Nee, ik wist daar tot nu toe niets van.'

Kort na het interview van Müller maakte Bayern op de officiële website bekend dat Kahn en Salihamidzic vertrekken.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2022/2023

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
21
8
5
92-38
+54
71
2
Borussia Dortmund
34
22
5
7
83-44
+39
71
3
RB Leipzig
34
20
6
8
64-41
+23
66
4
Union Berlin
34
18
8
8
51-38
+13
62
5
SC Freiburg
34
17
8
9
51-44
+7
59
* Actueel tot en met 5 jun. 2023
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.