'Hoeness en Rummenigge mengen zich in Bayern-crisis: Kahn op de schopstoel'

Reacties

Oliver Kahn lijkt zijn langste tijd bij Bayern München gehad te hebben. De president van Der Rekordmeister ligt hevig onder vuur nadat afgelopen weekend de titel uit de handen leek te glippen. In Duitsland denken ze dat het clubicoon sneller naar de uitgang geduwd zal worden.

'Hoeness en Rummenigge mengen zich in Bayern-crisis: Kahn op de schopstoel'
© Pro Shots

Op de achtergrond zou clubicoon Uli Hoeness zich met de situatie bemoeien. Het 71-jarige clubicoon zwaaide in 2019 zelf af als president van de club, maar zou nog altijd interne macht genieten. Volgens Abendzeitung München leidt Hoeness van afstand nu een interne revolutie, die Kahn uiteindelijk de kop zal moeten gaan kosten.

Hoeness zou op de achtergrond de positie van Kahn al in hebben gevuld. Als het aan de oud-bestuurder ligt, gaat Jan-Christian Dreesen hem namelijk vervangen. Saillant, omdat Dreesen onlangs aankondigde om zijn functie als commercieel directeur na dit seizoen neer te gaan leggen. Hoeness acht hem echter de ideale man om de functie van Kahn te gaan bekleden.

Dreesen is al wekenlang de gedoodverfde droomkandidaat van de Duitse voetbalbond om daar algemeen directeur te worden, maar Bayern wil dat voorkomen. Aanvankelijk zou Dreesen afgelopen weekend officieel uitgezwaaid worden, tijdens de laatste thuiswedstrijd van het seizoen, maar die plechtigheid werd geannuleerd. Dat voedt de geruchten over een langer, alternatief verblijf bij de club.

Behalve Hoeness is ook Karl-Heinz Rummenigge overtuigd van de keuze om Kahn in te ruilen. Het gewezen illustere duo zou bij de aanstelling van Dreesen ook weer een prominentere rol gaan bekleden. Zowel Hoeness als Rummenigge zou als supervisor van de opvolger van Kahn gaan dienen. Omdat Dreesen de club door en door kent, gelooft men blind in zijn competenties om Kahn op te volgen.

Ondertussen wordt Kahn vooral als schuldige aangewezen voor het matige seizoen. Bayern dreigt de hegemonie in de Bundesliga na tien titels op rij te verliezen en werd vroegtijdig uitgeschakeld in de Champions League. Ook rendeerden niet alle aankopen. Kahn wordt aangerekend dat hij te weinig als sparringspartner van technisch directeur Hasan Salihamidzic diende. Ondenkbaar, volgens Hoeness en Rummenigge. Het lijkt de oud-doelman de kop te gaan kosten.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2022/2023

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
21
8
5
92-38
+54
71
2
Borussia Dortmund
34
22
5
7
83-44
+39
71
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Bundesliga
Meer over Bundesliga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.