Kahn bestrijdt uitleg Bayern-president over 'slechtste dag van zijn leven'

Reacties

Bayern München-voorzitter Herbert Hainer heeft zondagochtend tijdens een persconferentie het ontslag van algemeen directeur Oliver Kahn en technisch directeur Hasan Salihamidzic toegelicht. Ook ging Hainer in op de veelbesproken afwezigheid van Kahn tijdens het kampioensfeest en meldde hij dat trainer Thomas Tuchel wel mag aanblijven. 

Kahn bestrijdt uitleg Bayern-president over 'slechtste dag van zijn leven'
© Pro Shots
1. FC Köln
1. FC Köln
1 - 2
Bayern München
Bayern München

Bayern maakte zaterdag kort na de sensationele ontknoping in de Duitse titelstrijd bekend dat Kahn en Salihamidzic ondanks het prolongeren van de landstitel moesten vertrekken. Die beslissing maakte veel los in de Duitse voetbalwereld. Zo was trainer Thomas Tuchel zichtbaar geïrriteerd dat het titelfeest werd overschaduwd door het ontslag van de twee directieleden die hem nog hadden aangesteld en noemde oud-speler Dietmar Hamann de timing ronduit respectloos.

Zondagochtend gaf Hainer namens het bestuur tekst en uitleg, nadat hij eerst zijn blijdschap had uitgesproken over het winnen van de landstitel. 'We hebben het onmogelijke mogelijk gemaakt, maar het seizoen is niet verlopen zoals gehoopt. We zagen op en buiten het veld signalen die ons noopten tot actie', verklaarde de voorzitter van Bayern, dat uit respect voor de twee clubiconen donderdag in gesprek ging met Kahn en Salihamidzic.

'Met Hasan verliep het gesprek goed', vervolgde Hainer. 'Helaas verliep het gesprek met Oliver Kahn niet goed. We konden niet tot overeenstemming komen en het was heel emotioneel. Daarom besloten we dat Kahn niet naar Keulen zou gaan.' Dat besluit leidde tot veel onbegrip. Zo noemde Hamann het onbeschoft dat de legendarische oud-doelman niet welkom was bij het kampioensfeest. Kahn zelf sprak van 'de slechtste dag van zijn leven'.

Timing
Het moment van bekendmaken zorgde eveneens voor veel onbegrip in Duitsland. Volgens Hainer was er nu eenmaal geen goed moment om zo'n moeilijke beslissing te communiceren en was dit het beste met het oog op de spelersgroep. 'Alle spelers zullen een dag na het kampioenschap zijn vertrokken. We spraken af dat we het na de wedstrijd zouden doen, zodat Salihamidzic zelf afscheid kon nemen van de spelers, dat was belangrijk voor hem.'

Tijdens de persconferentie schoof ook Christian Dreesen aan. De voormalig financieel directeur is de opvolger van Oliver Kahn en tekent een tweejarig contract als algemeen directeur. Wie Salihamidzic opvolgt als technisch directeur is nog niet bekend. Wel maakte Hainer bekend dat Karl-Heinz Rummenigge, de voorganger van Kahn, waarschijnlijk terugkeert in de raad van commissarissen.

De spelers waren vooraf niet op de hoogte, zodat ze zich volledig konden focussen op de wedstrijd tegen 1. FC Köln. Dat Kahn via Twitter bekendmaakte dat hij van het Bayern-bestuur niet aanwezig mocht zijn in Keulen, verraste Hainer. 'Uli (Hoeness, red.) en ik spraken donderdag met hem, vrijdag hebben we nog met elkaar gebeld. Kahn schreef ons zaterdag toen dat hij ziek was en op bed lag', aldus Hainer, die verder bevestigde dat Tuchel het volste vertrouwen geniet.

Kahn
Kahn bestrijdt de lezing van Hainer via Twitter. 'Dat ik door het lint ging toen ik werd geïnformeerd over mijn ontslag, klopt niet. Ik werd vrijdag telefonisch door Herbert Hainer ingelicht. Het was een kalm en zakelijk gesprek. Ik heb alleen mijn verbazing over die beslissing geuit en gevraagd waarom die nu werd genomen. Zaterdag kreeg ik het bericht dat ik niet naar de wedstrijd mocht komen. Ik accepteerde die beslissing in alle rust', aldus de oud-doelman.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dat Kahn op deze volgens sommigen respectloze manier naar buiten wordt gewerkt, doet volgens Hainer niets af aan zijn status als clubicoon. 'Oliver Kahn was een vooraanstaande speler van Bayern en we doen er alles aan om ervoor te zorgen dat hij zijn plek in de Bayern-familie behoudt. Hij heeft veertien jaar voor Bayern gespeeld. Het staat buiten kijf dat we hem met respect behandelen, maar daar zitten wel twee kanten aan.'

Bundesliga

Stand Bundesliga 2022/2023

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
21
8
5
92-38
+54
71
2
Borussia Dortmund
34
22
5
7
83-44
+39
71
3
RB Leipzig
34
20
6
8
64-41
+23
66
4
Union Berlin
34
18
8
8
51-38
+13
62
* Actueel tot en met 5 jun. 2023
Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.