Hoe ziet de route van de Oranje Vrouwen naar de WK-finale eruit?

Reacties

Het WK vrouwen is in het eindstadium beland. Zeven Europese landen strijden met titelverdediger de Verenigde Staten om de heilige graal in het vrouwenvoetbal. Hoe ziet de weg van Oranje naar de eindstrijd eruit?

Hoe ziet de route van de Oranje Vrouwen naar de WK-finale eruit?

Na de rustdag van woensdag gaat het toernooi donderdag verder met de kwartfinale tussen Noorwegen en Engeland. Vrijdag komen Frankrijk en de VS elkaar tegen en zaterdag staan de duels tussen Nederland en Italië en Duitsland en Zweden op de rol.

Uit onderstaand schema blijkt dat Nederland het in een mogelijke halve finale moet opnemen tegen Duitsland of Zweden; de formatie van Sarina Wiegman zit dus in het Europese gedeelte van het schema.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Extra interessant is dat de zeven overgebleven Europese landen drie tickets voor de Olympische Spelen van 2020 verdelen. Concreet houdt dat het volgende in: als Nederland afrekent met Italië en de Verenigde Staten organisator Frankrijk uit het toernooi kegelen, dan meldt Oranje zich komend jaar in Tokio.

Mochten vier Europese landen de halve finale bereiken, dan gaan de finalisten én de winnaar van het brons naar de Spelen. Zo kan de troostfinale dus veel belangrijker worden dan in de meeste andere toernooien.

Van de acht kwartfinalisten heeft Oranje de beste lopende serie op eindtoernooien. Nederland triomfeerde in zijn laatste tien duels op een EK of WK.

'De kwartfinale tegen Italië wordt zaterdag een tweede Basel'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.