Hoe Ousmane Dembélé hoogstpersoonlijk het Wonder van Anfield inleidde

Reacties

Het is vandaag precies een jaar geleden dat Lionel Messi voetballiefhebbers over de hele wereld verblufte met een ongelooflijke vrije trap. Liverpool leek knock-out, maar herrees zes dagen later op heroïsche wijze uit zijn as. Maar wat als Ousmane Dembélé er in de slotseconde nog 4-0 van had gemaakt in Camp Nou?

Hoe Ousmane Dembélé hoogstpersoonlijk het Wonder van Anfield inleidde
© Pro Shots

We gaan even terug naar 1 mei 2019, een datum die die bij veel voetbalsupporters dik omcirkeld in de agenda staat. Watertandend wordt er uitgekeken naar de clash tussen de beste speler ter wereld en het beste team ter wereld, en de wedstrijd in Camp Nou stelt niet teleur. Luis Suárez opent halverwege de eerste helft de score met een echte spitsengoal, terwijl Sadio Mané niet veel later een flinke kans op de gelijkmaker mist.

Liverpool houdt hoop. De bezoekers hebben Messi redelijk in de tang en schieten na rust uit de startblokken. Marc-André Ter Stegen houdt zijn ploeg met enkele uitstekende reddingen echter op de been. Een kwartier voor tijd krijgt de ploeg van Jürgen Klopp een nieuwe tik, wanneer Messi een aanval op zet en de bal via een klutssituatie, Suárez en de lat zelf in het lege doel kan tikken: 2-0.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In de 82ste minuut volgt het schilderij van de meester. Na obstructie van Fabinho legt Messi aan van een meter of 25 en krult hij de bal weergaloos buiten bereik van Alisson Becker in de bovenhoek. Camp Nou ontploft na het zoveelste moment van pure perfectie van Messi. Voor Liverpool is het een mokerslag. De Engelsen doen eigenlijk niets onder voor Barça, maar staan wel met 3-0 achter. Het ongeloof wordt alleen maar groter wanneer Mohamed Salah vijf minuten voor tijd nog een gigantische kans mist. Ivan Rakitic glijdt de bal van de lijn na een inzet van Roberto Firmino en de Egyptenaar schiet voor praktisch leeg doel tegen de paal.

De genadeklap die niet kwam

In de 96ste minuut krijgt Liverpool nog een corner, die eenvoudig wordt weggewerkt door Barcelona, dat er vervolgens met drie man vandoor gaat. Messi is zichtbaar kapot, maar perst er een ongelooflijke sprint uit, net als Gerard Piqué en Dembélé. Barça speelt de aanval perfect uit, Messi legt de bal uiteindelijk breed op Dembélé, die zeeën van tijd en ruimte heeft om de 4-0 langs Alisson te schuiven. De jonge Fransman gaat er ogenschijnlijk laconiek mee om; in plaats van de bal nog even aan te nemen, schiet hij ineens. Hij raakt de bal helemaal verkeerd en schiet hem precies in de handen van de Liverpool-doelman. Direct daarna volgt het eindsignaal van Björn Kuipers.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het ongeloof in de ogen van Messi is veelzeggend. De Argentijn realiseert zich dat dit de genadeklap had kunnen zijn, had móéten zijn. Verdiend was het zeker niet geweest. Hoewel de uitslag anders doet vermoeden, ging de wedstrijd namelijk behoorlijk gelijkop. Sterker nog: Liverpool heeft in het hol van de leeuw meer balbezit én meer doelpogingen.

Klopp weigert achteraf dan ook zijn schouders te laten hangen, hij spreekt nadrukkelijk uit trots te zijn op zijn team en vertrouwen te hebben in een comeback. De rest is geschiedenis.

Lees op VI PRO de tactische analyse van het duel tussen Barcelona en Liverpool:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.