Hoe één sigaret een einde maakte aan de Arsenal-carrière van Szczesny

Reacties

Wojciech Szczesny is inmiddels alweer een aantal jaren de onbetwiste eerste doelman bij Juventus. De Italianen namen de doelman in 2017 voor een zacht prijsje over van Arsenal. In een podcast blikt de Pool terug op zijn vertrek uit Londen.

Hoe één sigaret een einde maakte aan de Arsenal-carrière van Szczesny
© Pro Shots

Szczesny maakte op zestienjarige leeftijd al de overstap van zijn vaderland naar Arsenal, waar hij uiteindelijk uitgroeide tot eerste keeper. Jarenlang stond hij onder de lat bij The Gunners, tot het op 1 januari 2015 misging. Op bezoek bij het Southampton van Ronald Koeman ging Arsenal met 2-0 onderuit en de Szczesny zag er bij beide doelpunten niet goed uit.

'In die periode rookte ik regelmatig, de manager wist daarvan. Hij wilde alleen niet dat er mensen in de kleedkamer zouden roken. Dat wist ik natuurlijk, maar vanwege alle emotie uit de wedstrijd besloot ik toch een sigaret aan te steken, toen de rest van het team nog niet in de kleedkamer was. Ik ging helemaal in de hoek van de douches staan, waar niemand me kon zien en rookte mijn sigaretje', blikt Szczesny terug in de Arsenal Nation Podcast.

'Maar toch zag iemand het en diegene vertelde het gelijk aan de manager (Arsène Wenger, red.). Die sprak ik een paar dagen later. Hij vroeg me of het klopte en ik zei van wel. Hij gaf me een boete en zei: je gaat een tijdje op de bank zitten. Daarmee was de kous af, het was geen grote ruzie, zoals in de Engelse media werd geschreven', benadrukt de inmiddels dertigjarige sluitpost.

'Ik ging er volledig vanuit dat ik een paar weken later weer zou terugkeren in de basis, maar het elftal ging ineens draaien en David Ospina deed het uitstekend als mijn vervanger, dus hij hield zijn plaats', vertelt Szczesny, die daardoor koos voor een huurperiode bij AS Roma. Daar kreeg hij een seizoen lang de voorkeur boven Alisson Becker.

Hij maakte zoveel indruk in Rome dat Juventus hem in 2017 voor veertien miljoen euro definitief overnam van Arsenal, dat met Petr Cech al een nieuwe doelman had aangetrokken.

Het beste Arsenal sinds 2000
Bekijk hier al onze video's
Meer Arsenal
Meer over Arsenal
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.