Hlynsson in voetsporen Cruijff en Van Basten: 'Vlinders in mijn buik'

Reacties

In tegenstelling tot zijn mede-debutanten Youri Regeer en Amourricho van Axel Dongen zette Kristian Hlynsson bij zijn eerste minuten in de Ajax-hoofdmacht een traditie voort. De zeventienjarige IJslander voegde zich met zijn doelpunt tegen Barendrecht in het gezelschap van onder anderen Johan Cruijff en Marco van Basten.

Hlynsson in voetsporen Cruijff en Van Basten: 'Vlinders in mijn buik'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
4 - 0
Barendrecht
Barendrecht

'Ik was een beetje zenuwachtig, ik had vlinders in mijn buik', zei Hlynsson op de clubwebsite over zijn debuut. Tegen Barendrecht maakte hij in de 81ste minuut zijn entree om acht minuten later vanaf de penaltystip zijn feestje compleet te maken. 'Ik dacht ik schiet 'm zelf maar', zei Hlynsson over de zelf verdiende en benutte strafschop. 'Toen ik jong was, nam ik de penalty's. Nu minder.'

Met zijn doelpunt bij zijn debuut kwam de IJslander in een illuster rijtje van Ajacieden die als zeventienjarigen hun eerste optreden voor de Amsterdammers opluisterden met een goal: Matthijs de Ligt, Johan Engelsma, Marco van Basten, Ronald de Boer, Johan Cruijff, Bryan Roy, Marciano Vink en Frank Rijkaard. Naci Ünüvar is de jongste scorende debutant. Hij was 16 jaar toen hij namens Ajax scoorde in het bekerduel met Spakenburg.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.