Historische avond Kane bij klinkende zege Tottenham

Reacties

Tottenham Hotspur heeft zaterdagavond een overtuigende zege geboekt op Everton: 4-0. Harry Kane en Heung-Min Son waren de grote mannen aan de zijde van de Londenaren.

Historische avond Kane bij klinkende zege Tottenham

Everton scoorde slechts één keer in zijn laatste vier Premier League-duels en dus werd er met Besiktas-spits Cenk Tosun een echte goalgetter gehaald. De 26-jarige Turk maakte zijn debuut op Wembley, maar kwam er nauwelijks aan te pas. Ploeggenoot Wayne Rooney leek Everton wel een verrassende voorsprong te bezorgen, maar zijn kopdoelpunt werd terecht afgekeurd wegens buitenspel.

In de 26ste minuut was het wel raak aan de andere kant. Serge Aurier gaf de bal hard voor en Son tikte bij de tweede paal binnen: 1-0. Het was alweer het vijfde thuisduel op rij dat de Zuid-Koreaan in de Premier League trefzeker was. De 25-jarige Son evenaarde daarmee het record van Jermain Defoe uit 2004.

Na de rust gooide Tottenham het duel snel in het slot, ditmaal met Son als aangever. De linksbuiten passeerde Jonjoe Kenny met een prachtige aanname en bood Kane een niet te missen kans: 2-0. Die treffer had wel een luchtje van buitenspel.

Twaalf minuten later was het helemaal voorbij. Eric Dier gaf laag voor en Kane rondde met enig fortuin af. De 24-jarige Engelsman kroonde zich met dat doelpunt tot topscorer aller tijden van Tottenham in de Premier League met 98 goals, één meer dan Teddy Sheringham. Kane had slechts 138 duels nodig voor die 98 treffers.

Het slotakkoord was voor Christian Eriksen, die na een prachtig hakje van Dele Alli de 4-0 binnenschoot. Tottenham komt door de zege op Everton op 44 punten, even veel als Liverpool, dat zondag nog in actie komt tegen Manchester City. Manchester United (tweede) en Chelsea (derde) hebben 47 punten. Everton blijft negende.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.