Everton vindt in Tosun eindelijk gewenste opvolger Lukaku

Reacties

Everton heeft zijn gewenste nieuwe spits binnen. Cenk Tosun is overgenomen van Besiktas en tekent een contract tot medio 2022 in Liverpool.

Everton vindt in Tosun eindelijk gewenste opvolger Lukaku

De 26-jarige spits maakte in de eerste seizoenshelft indruk bij de huidige nummer vier van Turkije. De ploeggenoot van Ryan Babel maakte veertien goals in 24 officiële duels. Acht van die treffers liet hij aantekenen in de Turkse competitie en vier in de Champions League.

Bij Everton duurde de zoektocht naar een nieuwe spits lang. Afgelopen zomer vertrok Romelu Lukaku naar Manchester United, maar de aan de lopende band scorende Belg werd niet bepaald adequaat vervangen. Oumar Niasse, Sandro Ramirez, Wayne Rooney en Dominic Calvert-Lewin bleken niet de ideale oplossing in de punt van de aanval.

Het gebrek aan een scorende spits was ook een van de oorzaken voor de tegenvallende prestaties van begin dit seizoen onder manager Ronald Koeman. Zijn vervanger, Sam Allardyce, krijgt nu dus wel beschikking over een doelpuntenmaker pur sang.

Tosun, die tot 25 interlands en acht goals voor Turkije kwam, beschikte in Istanbul nog over een contract tot medio 2019. Naar verluidt is er zo'n dertig miljoen euro met de transfer gemoeid.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.