Historisch dieptepunt dreigt voor Groningen tegen ADO

Reacties

● ADO Den Haag won acht van de 21 thuiswedstrijden tegen FC Groningen in de Eredivisie (G5, V8), waaronder de laatste twee ontmoetingen in het Kyocera Stadion.

Historisch dieptepunt dreigt voor Groningen tegen ADO

● ADO Den Haag verloor slechts twee van de laatste elf thuiswedstrijden in de Eredivisie (W4, G5).`

● Acht van de laatste negen thuiszeges van ADO in de Eredivisie waren met één doelpunt verschil, waaronder de vier overwinningen voor eigen publiek dit seizoen.

● De ploeg van Henk Fraser creëerde in de elf duels na de winterstop 79 kansen, minimaal elf minder dan elke andere Eredivisie-ploeg.

● Mike Havenaar is direct betrokken bij vijf Eredivisie-doelpunten (4 goals, 1 assist) in zes wedstrijden tegen FC Groningen, tegen geen enkele andere ploeg was hij betrokken bij meer goals.

● Edouard Duplan kreeg dit seizoen 99 overtredingen mee in de competitie, meer dan elke andere Eredivisie-speler.

ADO-aanvaller Mike Havenaar scoorde al dertien keer voor ADO Den Haag. De Japanner doet het in duels met FC Groningen statistisch goed.
ADO-aanvaller Mike Havenaar scoorde al dertien keer voor ADO Den Haag. De Japanner doet het in duels met FC Groningen statistisch goed.

● FC Groningen verloor de laatste drie uitwedstrijden in de Eredivisie en wist dit seizoen pas twee keer een overwinning te boeken buiten de eigen Euroborg.

● Bij een nederlaag zou FC Groningen voor het eerst in de historie zeven Eredivisie-duels op rij verliezen.

● Michael de Leeuw heeft nog één doelpunt nodig om Mariano Bombarda te passeren op de topscorerslijst van FC Groningen in de Eredivisie, hij zou dan de zesde Groningen-speler zijn met minimaal 46 Eredivisie-goals.

● Etienne Reijnen (1452) en Simon Tibbling (1447) gaven allebei minimaal vijfhonderd passes meer dan elke andere veldspeler van FC Groningen dit seizoen.

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.