Hilgers maakt ommezwaai en lijkt toch bij FC Twente te blijven

Reacties

Mees Hilgers koerste eerder dit jaar af op een zomers vertrek bij FC Twente, maar dat scenario is inmiddels niet meer zo waarschijnlijk. De centrale verdediger is met zijn club in gesprek over een nieuw contract.

Hilgers maakt ommezwaai en lijkt toch bij FC Twente te blijven
© Pro Shots

'Dat verloopt positief', zegt technisch directeur Jan Streuer van FC Twente. 'Ik verwacht hier snel nieuws over.' Hilgers (22) deed er eind januari niet geheimzinnig over tegen VI: hij was niet onder de indruk van een door Twente aangeboden contractverlenging en voelde zich klaar voor een stap hogerop. Met zijn spel had hij zich bij alle Nederlandse topclubs nadrukkelijk in de kijker gespeeld.

FC Twente voorkwam een transfervrij vertrek met het lichten van een optie in zijn aflopende contract, dat nu nog een jaar doorloopt. Hilgers raakte geblesseerd tijdens de 2-1 zege op AZ op 20 maart, en bleef na zijn revalidatie reserve achter Julio Pleguezuelo. De Spanjaard kreeg onlangs zijn gewenste overstap naar Engeland, waar hij eerder uitkwam voor Arsenal en zijn vrouw en kinderen nog woonachtig waren. Pleguezuelo zet zijn loopbaan voort bij Plymouth Argyle.

FC Twente zou zich naast AZ hebben gemengd in de strijd om centrale verdediger Thomas Beelen van PEC Zwolle, maar hikte aan tegen de gevraagde transfersom. Een bod van 1,7 miljoen euro van Twente zou zijn afgewezen door de gepromoveerde provinciegenoten. Streuer wil niet op details ingaan, maar de komst van Beelen lijkt voorlopig niet aan de orde. Twente zet vol in op een langer verblijf van Hilgers, als onderdeel van een bredere ambitie.

‘Wij hopen onze as te behouden’, zegt Streuer. ‘Gaan we alles aan doen, want van daaruit kun je weer gaan bouwen. Unnerstall, Hilgers, Pröpper, Sadilek, Vlap, Steijn, Van Wolfswinkel, Ugalde; voor Zerrouki zoeken we nog een vervanger, maar dan staat er al een aardig fundament voor het nieuwe seizoen.’ Carel Eiting (FC Volendam) geldt als een serieuze optie om het middenveld van FC Twente te versterken, naast de van Ajax overgekomen Youri Regeer.

Manfred Ugalde
Streuer noemt in zijn opsomming ook Manfred Ugalde, de van Manchester City gehuurde spits die financieel lastig houdbaar lijkt. 'Maar we hebben de hoop nog niet opgegeven.' Ondertussen lijken de twee vleugelbacks van FC Twente de grootste kanshebbers om de club in navolging van Zerrouki en Vaclav Cerny te verlaten. Maar voor zowel Gijs Smal als Joshua Brenet is nog geen concrete belangstelling gekomen, zegt Streuer.

'Best merkwaardig, wel. Brenet heeft een geweldig seizoen gehad, zoveel goals gemaakt. Hij is uitgegroeid tot één van de beste aanvallende vleugelverdedigers van de Eredivisie. Maar ik heb nog niks gehoord. Voor Smal geldt hetzelfde. Maar de transferperiode duurt nog wel even, er kan nog van alles gebeuren.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.