Hiddink zwaait met FA Cup af bij Chelsea

De missie van Guus Hiddink heeft op de laatste dag van zijn tijdelijk dienstverband resultaat opgeleverd. De FA Cup gaat naar Stamford Bridge.

Chelsea mag dan in de ogen van Hiddink sinds zijn entree in februari zijn opgefleurd, pas op zijn laatste dag van het Londense dienstverband resulteerde dat in een prijs. The Blues legden ten koste van Everton beslag op de FA Cup (2-1), nadat eerder de kansen op de Champions League en de Engelse titel verloren waren gegaan.

Didier Drogba, een van spelers die goed te spreken is over de aanpak van Hiddink, bood zijn coach hulp na de recordstart van Everton. Louis Saha had The Toffees namelijk al na 25 seconden op voorsprong gezet en daarmee een stokoud record verbeterd.

Na ruim twintig minuten had Chelsea het antwoord op de bliksemstart van Everton. Op aangeven van Florent Malouda kopte Drogba de 1-1 achter keeper Tim Howard. De gelijkmaker was terecht gezien het steeds sterkere optreden van Chelsea.

Halverwege de tweede helft kwam het krachtsverschil nogmaals tot uitdrukking in de score. Frank Lampard kapte zich knap vrij en schoot de bal fraai met zijn linker buiten bereik van Howard. Omdat Everton niet in staat bleek tot een slotoffensief, was het voldoende voor de overwinning op Wembley en de winst van de FA Cup.