Hiddink ook aan de slag met onherkenbare Hazard

Reacties

Guus Hiddink denkt bij Chelsea twee vliegen in één klap te kunnen slaan als hij Eden Hazard weer aan het voetballen krijgt. De vormcrisis van de spelmaker is tekenend voor de terugval van de ploeg.

Hiddink ook aan de slag met onherkenbare Hazard

De 24-jarige Belg, vorig seizoen nog Speler van het Jaar in de Premier League, is bezig aan een uiterst teleurstellend seizoen op Stamford Bridge (zie tabel onder). 'Hij heeft een geweldig jaar gehad, dan is het normaal om een beetje terugslag te hebben', zegt Hiddink op de clubsite over de speler die tijdens de vorige jaargang nog zo'n groot aandeel had in het kampioenschap.

Het een kan het ander versterken in Londen weet Hiddink. Als hij Hazard weer op zijn oude niveau krijgt, zal dat de resultaten van Chelsea (nu vijftiende) ten goede komen. 'Hij kan een belangrijke speler worden als aanvoerder van het nationale team van België', doelt de Varssevelder op het komende EK. 'Maar ook hier kan hij een belangrijke speler zijn als hij weer in vorm is.'

Of Hazard zaterdag aan de aftrap verschijnt tijdens de rentree van Hiddink bij Chelsea tegen Watford (16.00 uur), is echter nog de vraag. Een heupblessure hield hem tegen Sunderland aan de kant en woensdag trainde hij nog niet volledig mee met de groep. 'Hij heeft pech gehad met zijn blessure. Het is te hopen dat hij snel het enthousiasme in zijn spel terugkrijgt', weet Hiddink zich van zijn taak bewust.

Hazard is aan zijn vierde seizoen bezig bij Chelsea, dat hem medio 2012 overnam van Lille. De Belg was ook al een belangrijke schakel bij zijn vorige werkgever, waarmee hij in 2011 de Franse titel bemachtigde.

Eden Hazard namens Chelsea in de Premier League
Seizoen Wedstrijden Doelpunten Assists
2015/16 16 0 3
2014/15 38 14 12
2013/14 35 14 9
2012/13 34 9 14
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.