'Hiddink moet Gerets opvolgen bij PSV'

Niet Erwin Koeman, maar Guus Hiddink moet de nieuwe coach worden van PSV. De oud-bondscoach is de favoriet van de bezoekers van VI Planet die hun stem uitbrachten op de poll Wie moet de nieuwe coach worden van PSV? Hiddink haalde ruim veertig procent van de 18.427 stemmen binnen.

'Hiddink moet Gerets opvolgen bij PSV'

De huidige bondscoach van Zuid-Korea is de meest succesvolle trainer ooit van PSV. Als hoofdcoach won hij midden jaren tachtig drie landskampioenschappen op rij met de Eindhovenaren, pakte hij twee KNVB bekers en veroverde hij in 1988 de Europa Cup I. Het lijkt een plausibele reden om de ex-speler van De Graafschap aan te stellen als opvolger van Erik Gerets.

Op ruime afstand van Hiddink vochten Erwin Koeman en Frank Rijkaard voor de tweede plaats in de poll. Koeman, de huidige assistent-coach, eindigde op die tweede stek met negentien procent. Rijkaard, die waarschijnlijk de geschiedenisboeken ingaat als dé trainer onder wie Sparta voor het eerst degradeert, volgde met zeventien procent.

Opvallend is dat Co Adriaanse nog een flink aantal stemmen heeft ontvangen. De eerder dit seizoen bij Ajax ontslagen coach endigde als vierde met 13% en daarmee bleef hij Morten Olsen (bondscoach Denemarken) en Fred Rutten (hoofd opleidingen PSV) voor.

Bekijk hier al onze video's