Hiddink geeft Bosingwa speciale taak tegen Barcelona

Guus Hiddink vreest de aanvallende kracht van Barcelona, maar bezweert dat Chelsea dinsdag niet alleen in Camp Nou aantreedt om te verdedigen. De manager belast rechtsback José Bosingwa met een speciale taak.

Hiddink geeft Bosingwa speciale taak tegen Barcelona

Hiddink kan in de heenwedstrijd van de halve finale van de Champions League geen beroep doen op de geschorste Ashley Cole. Bosingwa verhuist daardoor van de rechter- naar de linkerflank en zal de mandekking op Lionel Messi voor zijn rekening nemen.

'Ik heb er het volste vertrouwen in dat Bosingwa die klus kan klaren', aldus Hiddink. 'Ik heb de keuze uit meer opties, maar ik denk dat dit de beste oplossing is.' De Nederlandse coach is niet van plan de Portugese international extra rugdekking te geven in een poging Messi af te stoppen.

'Als we ons te veel richten op het onschadelijk maken van Messi, vergeten we dat Barcelona nóg twee aanvallers van wereldklasse heeft. Thierry Henry heeft naast zijn uitstekende kwaliteiten ook veel ervaring en van Samuel Eto'o was ik al onder de indruk toen ik hem als zeventienjarige onder mijn hoede had bij Real Madrid.'

Hiddink verwacht een open wedstrijd in Spanje. 'Beide teams spelen op de aanval. Chelsea heeft geen team dat een afwachtende houding aanneemt, maar graag zelf het initiatief neemt in een wedstrijd.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen