Heus schwalbe-panel straft veelbesproken Niasse om fopduik

Reacties

Oumar Niasse hangt naar alle waarschijnlijkheid een straf boven het hoofd vanwege een schwalbe. Dit heeft een heus schwalbe-panel van de Engelse voetbalbond (FA) unaniem besloten.

Heus schwalbe-panel straft veelbesproken Niasse om fopduik

Tijdens het treffen tussen Crystal Palace en Everton zaterdagmiddag (2-2) ging de spits van de Merseyside-club wel erg makkelijk naar de grond. De scheidsrechter van dienst wees echter naar de stip. Uit de strafschop scoorde Leighton Baines, alvorens Niasse zelf nog voor de gelijkmaker zorgde. 

Na het treffen werd de fopduik van Niasse beoordeeld door een panel, sinds dit seizoen bestaande uit een oud-scheidsrechter, oud-trainer en oud-speler. Pas als de mening van het panel unaniem is, kan de FA de desbetreffende speler een straf opleggen. Dat heeft de FA nu gedaan, waardoor Niasse vanwege het 'misleiden van een wedstrijdofficial' de ongelukkige is. De ex-huurling van Hull City heeft tot en met vandaag 18.00 uur Engelse tijd om te reageren.

Koeman
Niasse was een veelbesproken speler toen Ronald Koeman manager was bij Everton. De Nederlander is inmiddels ontslagen, maar had een haat-liefdeverhouding met de Senegalees. Koeman had Niasse in zijn eerste seizoen niet nodig, betrok hem in zijn tweede jaar toch weer bij de selectie, waarna de aanvaller zowaar tot wat goals kwam.

Richarlison
In oktober was Shaun Miller, aanvaller van Carlisle United, de eerste die gestraft werd door het panel. Richarlison ontkwam onlangs aan een straf. De Braziliaanse aanwinst van Watford maakte een schwalbe tegen Arsenal, maar kreeg geen sanctie opgelegd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.