'Het zou een wonder zijn als Engeland het WK wint'

Reacties

Engeland kwalificeerde zich ongeslagen voor het WK, bleef eind vorig jaar overeind in oefenduels met Duitsland (0-0) en Brazilië (0-0) en heeft louter internationals die uitkomen in Premier League, toch denkt Kyle Walker dat The Three Lions komende zomer een wonder nodig hebben om wereldkampioen te worden.

'Het zou een wonder zijn als Engeland het WK wint'

'Ik hoop we ver kunnen komen, maar we moeten realistisch zijn. Het WK winnen zou een wonder zijn', zegt Walker in een interview met talkSPORT over de WK-kansen van Engeland. 'We hebben er de spelers voor, want de meesten van ons spelen in de waarschijnlijk sterkste competitie ter wereld, maar hebben we ook genoeg ervaring om ver te komen op grote toernooien? Nee, dat hebben we niet. Niet in de afgelopen jaren.'

Walker weet waarover hij praat. De 27-jarige rechtsback was tijdens het EK 2016 van de partij toen Engeland zich in de achtste finale blameerde tegen IJsland (1-2). Die nederlaag past in de recente historie op grote toernooien. De laatste keer dat Engeland een knock-outduel won, was op het WK 2006 (achtste finale tegen Ecuador, 1-0). Sindsdien werd het telkens in een vroegtijdig stadium uitgeschakeld, met als dieptepunt het WK 2014.

Dankzij een rake vrije trap van David Beckham tegen Ecuador bereikte Engeland in 2006 de kwartfinale van het WK in Duitsland. Daarin zou Portugal na penalty's te sterk blijken.
Dankzij een rake vrije trap van David Beckham tegen Ecuador bereikte Engeland in 2006 de kwartfinale van het WK in Duitsland. Daarin zou Portugal na penalty's te sterk blijken.

Op het toernooi in Brazilië won Engeland in een poule met Costa Rica, Uruguay en Italië geen enkele wedstrijd en keerde het na de groepsfase huiswaarts. Het EK 2016 was dat betreft al een lichte verbetering, maar de uitschakeling tegen IJsland dreunde nog lang na. 'We hebben daar onderling veel over gesproken', vervolgt Walker. 'Engeland heeft al jaren geen knock-outduel meer gewonnen, dat alleen al zou een stap in de goede richting zijn.'

Voor het WK van komende zomer, waarvoor Engeland zich met groot gemak en zonder ook meer één nederlaag in de kwalificatiereeks plaatste, heeft Walker dan ook geen al te hoge verwachtingen. 'We moeten realistisch zijn. Er doen nog veel meer goede ploegen mee en we hebben het niet bepaald goed gedaan op de laatste grote toernooien.' De wereldkampioen van 1966 zit in Groep G met België, Panama en Tunesië.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.