Agüero kiest voor knieoperatie in aanloop naar WK

Reacties

Sergio Agüero wil topfit zijn voor het aankomende WK in Rusland en is daarom, een kleine twee maanden voor de start van het toernooi, onder het mes gegaan. De Argentijnse spits van Manchester City hoopt dat zijn knieproblemen nu snel verleden tijd zullen zijn.

Agüero kiest voor knieoperatie in aanloop naar WK

Agüero laat op Twitter weten dat hij is geopereerd. Dat komt als een verrassing: de ingreep was niet aangekondigd door de aanvaller of door zijn club Manchester City. Na het veiligstellen van de Engelse landstitel (City werd zondag zonder te spelen kampioen, doordat Manchester United verloor van West Bromwich Albion) heeft Agüero zich laten opereren.

Volgens Argentijnse media zal El Kun drie tot vier weken uit de roulatie zijn. Dat betekent dat de aanvaller de resterende vijf competitiewedstrijden van City vermoedelijk allemaal gaat missen. Door nu onder het mes te gaan zou hij wel volledig hersteld en weer helemaal fit moeten zijn voor de start van het WK. Argentinië speelt op 16 juni zijn eerste groepswedstrijd tegen IJsland.

De 29-jarige Agüero was dit seizoen goed voor 21 doelpunten in 25 competitiewedstrijden voor City. Drie van de laatste vier Premier League-duels liet de spits al schieten, vanwege de problemen met zijn knie. Agüero heeft 84 interlands voor Argentinië achter zijn naam staan en wist daarin 36 keer te scoren.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.