Het is september en Kane is weer ouderwets op dreef

Reacties

Harry Kane deed vrijdagavond zijn taak als spits van Engeland en scoorde twee keer in de met 4-0 gewonnen wedstrijd tegen Malta. Zo ver niks bijzonders, behalve als je bedenkt dat hij gedurende de maand augustus -weer- niet gescoord had. En dat was niet voor het eerst.

Het is september en Kane is weer ouderwets op dreef

Zelf ziet Kane wel de lol in van zijn opmerkelijke augustus-syndroom. Na de wedstrijd liet hij weten blij te zijn met het resultaat, maar vooral dat augustus voorbij is. In zijn zes jaar als profvoetballer speelde hij namelijk 247 wedstrijden, waarin hij liefst 126 keer scoorde, maar geen van die goals viel in de maand augustus. In de Premier League kwam hij in de maand augustus in totaal tot 42 doelpogingen, allemaal zonder succes.

Ook de Engelse bondscoach Gareth Southgate heeft zich verwonderd over de bijzondere statistiek van Kane. 'Ik ben verbaasd dat hij niet meer gescoord heeft in augustus', zei hij na de wedstrijd. 'Helemaal omdat het juist zo'n goede afmaker is. Misschien ligt het eraan dat je niet zoveel wedstrijden speelt in augustus, maar ik ben in ieder geval blij dat hij het vandaag bij ons wel goed deed.'

In negentien interlands scoorde Kane inmiddels acht keer en hij kan dat aanstaande maandag tegen directe concurrent Slowakije verder opvoeren. Met nog drie wedstrijden te gaan staan de Engelsen bovenaan in groep F met zeventien punten, twee meer dan de Slowaken. Nummers drie Schotland en Slovenië volgen met elf punten.

#TeamGWGGLLVTS
1Engeland752014212
2Slowakije75021349
3Schotland732212102
4Slovenië7322642
5Litouwen7124614-8
6Malta7007219-17
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.