Tottenham wint weer niet op Wembley, Kane staat droog

Tottenham Hotspur heeft weer niet afgerekend met de 'Wembley-vloek'. In het tijdelijk onderkomen van Spurs gaf de ploeg zondagavond een minuut voor tijd een 1-0 voorsprong uit handen tegen Burnley: 1-1.

De wedstrijd stond in het teken van twee merkwaardige statistieken. Zo had de spits van de thuisploeg, Harry Kane, nog nooit gescoord in de maand augustus en heeft Tottenham een hele slechte balans in wedstrijden op Wembley. Van de laatste tien wedstrijden in dit stadion, wonnen ze er slechts één, en een competitiewedstrijd wonnen ze er nog nooit.

Beide ploegen zijn wisselend begonnen aan het seizoen. In de eerste ronde won Tottenham nog eenvoudig van Newcastle United, terwijl Burnley stuntte door Chelsea in eigen huis met 3-2 te kloppen. Maar vorige week moesten de teams allebei een nederlaag slikken. De ploeg uit Noord-Londen verloor kansloos van Chelsea en Burnley kon de goeie start geen vervolg geven tegen West Brom.

In een saaie eerste helft was het balbezit voor Tottenham, maar werden maar weinig kansen gecreëerd. Dat had met name te maken met de wedstrijdinstelling van de uitploeg. Burnley trok een muur op voor de eigen goal en Tottenham kwam daar niet doorheen.

In de tweede helft was het wél snel raak voor Tottenham. Burnley kreeg een corner niet weggewerkt waarna Delle Alli na twee pogingen van dichtbij raak schoot. Daarna verzuimde Tottenham lange tijd om de wedstrijd in het slot te gooien. Dat lag met name aan Kane. De spits kreeg enkele goede mogelijkheden, maar goalie Tom Heaton stond hem steeds in de weg of het vizier stond bij de spits net niet scherp genoeg.

Dat kwam de ploeg duur te staan. In de 92ste minuut was het Burnley dat alsnog toesloeg. Nieuweling Chris Wood, hij kwam over van Leeds United, schoot na een prachtige pass van Robert Brady beheerst langs Hugo Lloris en tekende zo voor de eindstand.

Kane in de maand augustus
Harry Kane scoorde de laatste drie seizoenen telkens meer dan twintig goals in de Premier League, maar geen daarvan maakte hij in de maand augustus. Vandaag was voorlopig zijn laatste kans om deze opvallende statistiek de das om te doen, maar hij faalde. In de dertien wedstrijden die hij deze maand speelde kwam hij door de jaren heen in totaal tot 42 schoten, maar dus geen goals.

Na drie wedstrijden staat Tottenham op de negende plaats en Burney zakt naar de tiende plek. Over twee weken moet de ploeg van Mauricio Pochettino uit tegen het Everton van Ronald Koeman. Burnley speelt een dag later thuis tegen het Crystal Palace van Frank de Boer.