Groep F: Kane pakt hoofdrol bij Engeland, Schotland pakt strohalm

Engeland heeft met een geflatteerde zege op Malta de weg naar een WK-ticket vervolgd. Slowakije blijft na een nipte overwinning de grootste concurrent.

Malta – Engeland 0-4
In Ta' Qali heeft Engeland een volgende stap gezet op weg naar het WK in Rusland. De formatie van bondscoach Gareth Southgate had lange tijd moeite om het Maltezer verzet te breken. Pas zeven minuten na rust viel de verlossende treffer voor The Three Lions. Op aangeven van Dele Alli schoot Harry Kane met rechts de 0-1 binnen. Voor de spits van Tottenham Hotspur was het zijn vierde treffer in zijn laatste drie interlands. Het belangrijkste verschil was dat zijn goal dit keer de volle winst opleverde.

In de laatste vijf minuten maakte Engeland een einde aan de onzekerheid. Ryan Bertrand tekende met een schot van twintig meter voor de 0-2, waarna Danny Welbeck de Maltezer defensie verder in verlegenheid bracht. Kane tekende voor het voorbereidende werk voor de 0-3 en nam met zijn tweede treffer van de avond het sluitstuk voor zijn rekening. Met de zege handhaafde Engeland zich aan kop in Groep F.

Slowakije – Slovenië 1-0
Slowakije bleef met moeite in het spoor van Engeland. Pas in de slotfase viel de even verlossende als terechte treffer voor de gastheren. Adam Nemec was gelukkige door in de 81ste minuut door na een inzet van Marek Hamsík tegen de lat de bal in het Sloveense doel te werken. Dankzij de late goal houdt Slowakije de achterstand op koploper Engeland op twee punten en kan het maandag bij de directe confrontatie de leiding overnemen.

Litouwen – Schotland 0-3
Schotland had een overwinning nodig om nog in de race te blijven voor een WK-ticket. De formatie van bondscoach Gordon Strachan deed wat het moest doen door Litouwen te verslaan en zo de eerste wedstrijd van Schotland ooit op kunstgras te winnen. In de eerste helft werd de solide basis gelegd door een harde kopbal van Stuart Armstrong en een fraai schot van Andy Robertson. In de 72ste minuut werd het pleit beslecht door James McArthur, die profiteerde van Litouws geschutter.