Het bekervervolg: instromende topclubs, loting en alle kanshebbers

Reacties

De eerste grote schifting na de instroom van de profclubs is achter de rug in het toernooi om de TOTO KNVB-Beker. Hoe nu verder? Bekijk hieronder de 32 kanshebbers.

Het bekervervolg: instromende topclubs, loting en alle kanshebbers
© Pro Shots

Al dertig clubs waren tot donderdagavond verzekerd van een plek in de volgende ronde van het toernooi om de KNVB-Beker. In Rijssen en Sittard kwamen daar de laatste twee clubs bij: FC Utrecht en Fortuna Sittard. FC Utrecht won met 1-4 op bezoek bij de amateurs van Excelsior '31 en Fortuna Sittard won ruim, met 3-0 van ADO Den Haag.

Er zijn deze week vier Eredivisie-clubs gesneuveld in het bekertoernooi. RKC Waalwijk verloor bij competitiegenoot Heracles Almelo en FC Emmen ging onderuit in de lastige uitwedstrijd tegen NAC Breda. Die resultaten deden waarschijnlijk weinig wenkbrauwen fronzen, maar wel verrassend was de misstap van VVV-Venlo tegen de amateurs van Groene Ster. De Limburgers verloren na strafschoppen.

In de komende ronde komen er weer vier Eredivisie-ploegen bij. Vanwege de Europese verplichtingen hadden Ajax, PSV, Feyenoord en AZ nog vrijstelling bij de afgelopen fase in het bekertoernooi. Op zaterdagavond 2 november wordt geloot voor de zestiende finales en het verdere pad naar de finale.

Bekijk hieronder alle teams die nog in de running zijn voor het winnen van de KNVB-beker.

Club
Ajax
PSV
Feyenoord
AZ
SteDoCo
Vitesse
FC Eindhoven
IJsselmeervogels
PEC Zwolle
Telstar
GVVV
SC Cambuur
Katwijk
TOP Oss
Excelsior
FC Dordrecht
Go Ahead Eagles
Roda JC Kerkrade
NAC Breda
Heracles Almelo
Sparta Nijkerk
SV Spakenburg
Willem II
FC Groningen
Groene Ster
SC Heerenveen
FC Twente
Oostzaan
ODIN '59
Sparta Rotterdam
FC Utrecht
Fortuna Sittard
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.