Het Barça van Xavi begint te toveren: Valencia krijgt mooie goals om de oren

Barcelona heeft zondag op indrukwekkende wijze drie punten gepakt bij Valencia. Met mooie doelpunten werd de thuisclub al vroeg onschadelijk gemaakt. Wel was de VAR Barça gunstig gezind in Mestalla.

Valencia
Valencia
1 - 4
Barcelona
Barcelona

Toen Carlos Soler kort na rust de 1-3 inkopte, had de scheidsrechter al twee doelpunten van Valencia afgekeurd. José Gayà scoorde in de 26ste minuut in buitenspelpositie en vijf minuten voor rust ging een goal van Soler niet door omdat de bal buiten de lijnen ging in de aanval die leidde tot de goal. Tussendoor had Barça indruk gemaakt. Pierre-Emerick Aubameyang maakte zijn eerste doelpunt in dienst van Barça en schoot vijftien minuten later ook zijn tweede binnen. Tussendoor had Frenkie de Jong gescoord na een mooie aanval: de veelbesproken Ousmane Dembélé kreeg de assist achter zijn naam (zie alle goals onderaan).

Zo had het bij rust 2-3 kunnen staan, maar ging Barça rusten met een 0-3 voorsprong op zak. In de tweede helft leek het heel even weer wat spannender te worden na de kopgoal van Soler, maar Barça sloeg in de 63ste minuut voor de vierde keer toe. Pedri, die enkele minuten daarvoor Frenkie de Jong had afgelost, schoot van afstand op prachtige wijze raak.

Het was de tweede keer onder Xavi dat Barça viermaal scoorde, twee weken geleden werd Atlético Madrid met 4-2 over de knie gelegd. Een vijfde Barça-treffer kwam er, ondanks de invalbeurt van Luuk de Jong, niet meer in Mestalla, maar het aanvallende spel zal Xavi meer dan tevreden stemmen. Door de winst sluit Barça weer aan in de topvier van La Liga.

Sevilla

Eerder op de dag raakte Sevilla verder achterop in de strijd met koploper Real Madrid. De Koninklijke won zaterdag van Alavés, Sevilla kwam niet tot winst tegen Espanyol. Sergi Darder, vorige week ook trefzeker tegen Barcelona, deed het opnieuw tegen een topclub. Hij maakte de 1-1, nadat Rafa Mir in de eerste helft de wedstrijd had opengebroken namens Valencia. De hoop op een winstpartij vervloog een kwartier voor tijd bij Sevilla, toen Jules Koundé met rood mocht inrukken na zijn tweede gele kaart.

Er was nog meer slecht nieuws voor Sevilla, want na iets minder dan een half uur viel Anthony Martial geblesseerd uit. De van Manchester United gehuurde aanvaller had deze week nog zijn eerste treffer voor Sevilla gemaakt, hij scoorde in de Europa League tegen Dinamo Zagreb.