Van zestig miljoen naar mislukt bij Man Utd: langzaam wordt Martial weer de oude

Reacties

Anthony Martial heeft donderdagavond zijn eerste doelpunt gemaakt voor Sevilla. De aanvaller, die langzaam terug lijkt te komen op zijn oude niveau, maakte tijdens het duel met Dinamo Zagreb indruk op trainer Julen Lopetegui.

Van zestig miljoen naar mislukt bij Man Utd: langzaam wordt Martial weer de oude
© Pro Shots
Sevilla
Sevilla
3 - 1
Dinamo Zagreb
Dinamo Zagreb

'Hij paste zich aan aan het ritme en het tempo van het team. Hij toonde zijn kwaliteiten. Anthony is iemand die wat tijd nodig heeft, maar hij komt eraan', aldus Lopetegui tijdens de persconferentie na afloop van de overwinning.

Sevilla had donderdag slechts een helft nodig om af te rekenen met de Kroaten. Na goals van Ivan Rakitic, Lucas Ocampos en Zagreb-aanvaller Mislav Orsic, wist ook Martial met een droge knal te scoren. Het betekende het eerste doelpunt voor de 26-jarige aanvaller, die in januari op huurbasis overkwam van Manchester United.

Het goede optreden van Martial, die zich vorige week vrijdag tegen Elche (2-0 winst) al liet gelden met een assist, viel ook op bij Marca. 'Martial is nog ver van zijn absolute top, maar hij is er wel heel hard naar op weg.' Ook de statistieken spreken in het voordeel van Martial, die onlangs liet weten ook interesse te hebben gehad van Juventus en Barcelona.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Martial maakte in 2015 voor liefst zestig miljoen euro de overstap van AS Monaco naar het Manchester United van Louis van Gaal. Ondanks een veelbelovend debuut met een treffer tegen Liverpool wist hij nooit echt los te komen. Ook na het vertrek van Van Gaal wist Martial de grote verwachtingen niet waar te maken. In ruim vijf jaar tijd speelde hij 269 wedstrijden voor The Red Devils, hierin maakte hij 79 doelpunten. Eind vorig jaar diende hij een vertrekwens in bij het bestuur, waarna hij bewust voor een overstap naar Sevilla koos.

Zondag hervat Sevilla de competitie. Dan gaan de club op bezoek bij Espanyol. Koploper Real Madrid, dat slechts vier punten meer heeft, speelt zaterdagavond al. Zij nemen het in het eigen Estadio Santiago Bernabéu op tegen laagvlieger Deportivo Alavés .

LaLiga

Stand LaLiga 2021/2022

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
8
4
80-31
+49
86
2
Barcelona
38
21
10
7
68-38
+30
73
3
Atlético Madrid
38
21
8
9
65-43
+22
71
4
Sevilla
38
18
16
4
53-30
+23
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.