Hertha-trainer zet Dilrosun op scherp richting Bundesliga-rentree

Reacties

Javairô Dilrosun mag opnieuw hopen op een rentree in de Bundesliga na maandenlang blessureleed. De twintigjarige aanvaller van Hertha BSC speelde op 10 november voor het laatste een competitiewedstrijd. Trainer Pal Dardai overweegt om Dilrosun op te nemen in de selectie voor het thuisduel met Borussia Dortmund van komende zaterdag (aftrap 18.30 uur).

Hertha-trainer zet Dilrosun op scherp richting Bundesliga-rentree

Dilrosun kampte aan het einde van 2018 met een blessure aan zijn hamstring en had in het nieuwe jaar een kwetsuur aan zijn rug. Twee weken geleden zat de Nederlandse vleugelspeler al op de bank in het thuisduel met FSV Mainz 05 (2-1 winst), maar toen liet Dardai hem niet invallen. Een dag later deed Dilrosun wel een uur mee bij de beloften tegen Bischofswerda (2-1 zege) in de Regionalliga.

Afgelopen zaterdag liet Dardai Dilrosun buiten zijn selectie voor het bezoek aan SC Freiburg (2-1 nederlaag). 'Ik vond dat hij op de training niet genoeg liet zien', verklaarde de oefenmeester. 'Waarschijnlijk kwam hij door de belasting na zijn blessure even in een dalletje terecht. In het weekend heeft hij goed getraind en dinsdag zag het er ook prima uit.'

Dardai weet nog niet of hij Dilrosun op de bank laat plaatsnemen tegen Dortmund. 'Ik hoop dat hij deze week fit blijft. Als dat zo is, kijken we hoe hij ervoor staat voor de wedstrijd. Misschien nemen we hem mee, misschien mag hij zelfs invallen.'

Dilrosun maakte afgelopen zomer de overstap van de jeugd van Manchester City naar Hertha, waar hij in zijn eerste Bundesliga-duels indruk maakte. De Nederlander zorgde in vier competitiewedstrijden voor twee goals en drie assists.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Hertha BSC
Meer over Hertha BSC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.