Hertha BSC heeft bij de hervatting van het seizoen een punt gepakt bij FSV Mainz 05. Philipp Mwene zat de club uit Berlijn dwars met een fantastische goal.

FSV Mainz 05
1 - 1
Hertha BSC
Hertha BSC

Voor Hertha was het de eerste wedstrijd sinds 10 april, toen er gelijk werd gespeeld tegen Borussia Mönchengladbach (2-2). Door een coronauitbraak gingen de drie daaropvolgende wedstrijden niet door. De voltallige selectie van de club uit Berlijn moest twee weken in quarantaine nadat dat trainer Pál Dárdai, assistent-coach Admir Hamzagic en aanvaller Dodi Lukebakio positief testten. Later kwam daar nog linksback Marvin Plattenhardt bij.

Beide spelers ontbraken maandag ook nog bij Hertha. Trainer Dárdai was wel aanwezig. Terwijl de wedstrijden van Hertha niet doorgingen, pakte de concurrentie wel punten. Hierdoor zakte Hertha af naar de zeventiende plek, waardoor er nu punten moeten worden gepakt om degradatie te ontlopen. Dat moest gebeuren tegen Mainz, dat lang onderin bungelde, maar sinds de jaarwisseling uitstekend presteert en afstand heeft genomen van de degradatiezone.

De start van Hertha, waar Deyovaisio Zeefuik in de basis stond, was succesvol. Mainz begon beter aan de wedstrijd, maar het waren de bezoekers die scoorden via Lucas Tousart. Het antwoord van Mainz mocht er zijn. Na veertig minuten konden Jeremiah St. Juste en Jean-Paul Boëtius juichen toen Phillipp Mwene van afstand op weergaloze wijze raak schoot.

In de tweede helft kreeg geen van beide ploegen het nog voor elkaar om de winnende goal te maken. Invaller Krzysztof Piatek van Hertha was daar misschien nog het dichtst bij. Hij schoot net over het doel van Mainz. Voor Hertha heeft het gelijkspel tot gevolg dat de ploeg 27 punten heeft, twee minder dan nummer zestien 1. FC Köln. Hertha heeft ten opzichte van de concurrentie nog wel twee wedstrijden tegoed.