Herstelde PSG-keeper Rico wacht speciale avond in Parc des Princes

Reacties

Paris Saint-Germain-doelman Sergio Rico meldt zich woensdag voor het eerst sinds zijn zware ongeval op 28 mei in het Parc des Princes. De Spanjaard zal op de tribune zitten bij het Champions League-duel tussen PSG en AC Milan.

Herstelde PSG-keeper Rico wacht speciale avond in Parc des Princes
© Pro Shots
PSG
PSG
3 - 0
AC Milan
AC Milan

De dertigjarige Rico raakte eind mei bewusteloos na een harde val van een paard in zijn geboortestreek Andalusië. Zijn situatie was aanvankelijk zorgwekkend en artsen besloten de Spanjaard enkele weken in een kunstmatige coma te houden. In juni ontwaakte Rico weer. Hij verbleef uiteindelijk 37 dagen op een intensive care.

Teamgenoten bij PSG stonden in de laatste competitiewedstrijd van vorig seizoen tegen Clermont stil bij de situatie van Rico en droegen shirts met steunbetuigingen. Toeschouwers in Parc des Princes eerden de reservegoalie voor dat thuisduel en applaudisseerden voor Rico (die met rugnummer 16 speelt) in de zestiende minuut. 

Volgens Le Parisien wacht Rico woensdag mogelijk een nieuwe staande ovatie, wanneer hij weer voor het eerst een wedstrijd van PSG bijwoont sinds het ongeval in mei. De voormalig keeper van Sevilla, Fulham en Real Mallorca liet eerder weten voor het einde van dit seizoen aan te willen sluiten bij de hoofdmacht van PSG.

UEFA Champions League

Stand Groep F UEFA Champions League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Borussia Dortmund
6
3
2
1
7-4
+3
11
2
PSG
6
2
2
2
9-8
+1
8
3
AC Milan
6
2
2
2
5-8
-3
8
4
Newcastle United
6
1
2
3
6-7
-1
5
* Actueel tot en met 8 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.