Herboren Batshuayi ook klaar voor sleutelrol bij Rode Duivels

Reacties

Michy Batshuayi kwijnde in de eerste seizoenshelft weg op de bank, maar is inmiddels een ware sensatie bij Borussia Dortmund. De spits hoopt zich nu ook bij de nationale ploeg van België te laten gelden.

Herboren Batshuayi ook klaar voor sleutelrol bij Rode Duivels

Hoewel Batshuayi voor Chelsea dit seizoen gemiddeld elke 91,4 minuten trefzeker was, kreeg hij van manager Antonio Conte maar geen serieuze kans als basisspeler. Dortmund haalde hem in januari op huurbasis binnen en dat bleek een schot in de roos.

In elf officiële wedstrijden was de Belg al goed voor acht treffers. 'Ik ben goed ontvangen bij Dortmund', legt Batshuayi zaterdag uit tijdens een persconferentie. 'Ik krijg vertrouwen van de club en mijn ploeggenoten, dat doet deugd. Ik heb moeilijke momenten gekend dit seizoen, maar nu voel ik me goed. Dat is duidelijk. Maar ik ben een perfectionist en weet dat ik nog beter kan.'

Bondscoach Roberto Martinez is zeer gecharmeerd van Batshuayi, maar heeft met Romelu Lukaku nog een topspits tot zijn beschikking. 'Mijn status bij de nationale ploeg is misschien een beetje veranderd. Maar ik heb hier altijd vertrouwen gevoeld. Ik voel dat ik dichter bij het niveau van Romelu ben gekomen omdat ik nu vaak scoor. Wie er gaat spelen, dat zien we wel. We hebben ook al samengespeeld', aldus Batshuayi.

Michy Batshuayi scoort er lustig op los sinds zijn komst van Chelsea. De spits is dan ook enorm populair bij de fans van Borussia Dortmund.
Michy Batshuayi scoort er lustig op los sinds zijn komst van Chelsea. De spits is dan ook enorm populair bij de fans van Borussia Dortmund.

België neemt het dinsdag op tegen Saoedi-Arabië, een land waar Batshuayi niet veel van weet. 'Niets, eigenlijk. Oiwaran? Wie is dat? Iemand die scoorde tegen België in 1994? Ja, toen was ik één jaar oud, hé', lacht de man in vorm. 'Ik vind het fantastisch om voor mijn fans en de nationale ploeg te spelen. Of ik ga spelen dinsdag? Geen idee, daar is nog niet over gesproken.'

Door zijn plek in de Belgische selectie liep Batshuayi wel de kans mis om met Usain Bolt te trainen. De beste sprinter aller tijden trainde de afgelopen dagen mee bij Dortmund en droomt van een voetbalcarrière. 'Het is een beetje jammer dat ik daar niet bij was. Het is alleen te hopen dat hij straks niet met mijn plaats gaat lopen', sloot de goedlachse goalgetter af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.