Batshuayi bewijst opnieuw gouden Dortmund-greep te zijn

Michy Batshuayi heeft Borussia Dortmund zondagmiddag aan een nipte 1-0 thuiszege op Hannover 96 geholpen. De Belgische Chelsea-huurling scoorde op kunstzinnige wijze.

Dortmund hoopte in het thuisduel de midweekse frustraties van zich af te spelen. Red Bull Salzburg schakelde de ploeg van coach Peter Stöger uit in de Europa League en vooral de onmacht had de Duitse equipe teleurgesteld.

Halverwege het eerste bedrijf mochten de fans van de thuisploeg juichen. Uit een corner van André Schürrle verlengde Batshuayi, die al in de eerste minuut de paal raakte, de bal zeer fraai met de hak: 1-0. Voor de spits was het alweer zijn achtste goal voor Dortmund in elf optredens. Daarmee nadert hij al zijn aantal van twaalf doelpunten voor Chelsea in de eerste seizoenshelft, treffers die hij voornamelijk in de bekertoernooien liet aantekenen.

Behalve Batshuayi mocht Dortmund ook doelman Roman Bürki dankbaar zijn. Hij redde voor rust op een mooie volley van Pirmin Schwegler, die even daarvoor goed wegkwam met een gele kaart na een harde charge. In de tweede helft waren de kansen spaarzaam en werd er mede doordat de paal een treffer van Maximilian Philipp in de weg stond niet meer gescoord. Zodoende groeide Batshuayi, op wie Dortmund geen optie tot koop heeft, niet voor het eerst dit seizoen uit tot gevierde man namens de zwartgelen.

Lichtjaren
Door de zege nadert Dortmund aartsrivaal en nummer twee Schalke 04 tot op een punt. Bayern München staat daar lichtjaren boven met respectievelijk zeventien en zestien punten voorsprong. Met Der Rekordmeister is ook de volgende opponent voor Dortmund genoemd. In Beieren moet Dortmund gaan proberen het titelfeestje van de rivaal te verstieren. Bayern neemt het vandaag nog op tegen RB Leipzig. Hannover bungelt ook na zondag nog tussen de middenmoot en de onderste regionen.