Heracles stelt Van de Looi aan als opvolger Lammers

Reacties

Erwin van de Looi volgt John Lammers op als trainer van Heracles Almelo. De 51-jarige oefenmeester zat zonder werk nadat hij afgelopen zomer afzwaaide als trainer van Jong Oranje. Van de Looi werkte in 2018 voor het laatst als trainer in de Eredivisie, toen in dienst van Willem II.

Heracles stelt Van de Looi aan als opvolger Lammers
© Pro Shots

Heracles besloot vorige week om Lammers de laan uit te sturen na de nederlaag bij Vitesse (2-0). De club uit Almelo won na een goede start in de Eredivisie maar één keer in zes Eredivisie-wedstrijden en ook het vertoonde spel bood de directie van Heracles te weinig houvast. Assistent Hendrie Krüzen nam in de laatste competitiewedstrijd van het kalenderjaar tegen Feyenoord de honneurs waar.

Begin januari, als er een trainingskamp naar Zuid-Spanje op het programma staat, staat Van de Looi dus voor de groep bij Heracles. De club voerde meerdere gesprekken met de oefenmeester, die bij Heracles een oude bekende tegenkomt. Technisch directeur Nico-Jan Hoogma stelde hem eerder aan als trainer van Jong Oranje. Hoogma was toen directeur topvoetbal bij de bond.

Van de Looi begon zijn trainerscarrière bij FC Groningen, waar hij in de jeugdopleiding actief was en later assistent-trainer werd. Tussen 2013 en 2016 was hij eindverantwoordelijke, waarna hij overstapte naar Willem II. Daar werd hij in maart 2018 ontslagen. De afgelopen vijf jaar was Van de Looi trainer van Jong Oranje.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Heracles Almelo
Meer over Heracles Almelo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.