Heracles raakt doelman Blaswich kwijt aan RB Leipzig

Reacties

Janis Blaswich (30) gaat Heracles Almelo na vier seizoenen verlaten. De ervaren doelman maakt komende zomer de overstap naar RB Leipzig, waar hij een driejarig contract tekent.

Heracles raakt doelman Blaswich kwijt aan RB Leipzig
© Pro Shots

Blaswich maakte in 2018 de overstap van Borussia Mönchengladbach naar Almelo. De Duitse sluitpost groeide direct uit tot eerste keuze onder de lat en kwam zo tot meer dan honderd Eredivisie-optredens voor Heracles. Sinds het afscheid van Robin Pröpper en Tim Breukers afgelopen zomer is Blaswich aanvoerder.

De keeper beschikt echter over een aflopend contract en dus kon hij vanaf 1 januari met potentiële nieuwe werkgevers praten. De keuze is gevallen op Leipzig. Daar zal Blaswich zich moeten schikken in een rol als reservedoelman achter Hongaars international Péter Gulácsi.

'Ik waardeer enorm wat de club mij heeft aangeboden om mij hier te houden', zegt Blaswich op de website van Heracles. 'Maar het stond hoog op mijn doelenlijst om nog een keer in de Bundesliga te keepen en daar wilde ik op wachten. Nu deze kans voorbijkomt, kan ik deze niet laten liggen.'

Technisch directeur Tim Gilissen van Heracles neemt Blaswich niets kwalijk: 'Janis is in de afgelopen maanden zeer betrouwbaar en transparant geweest in dit proces. Voor hem is dit een geweldige stap. We mogen trots zijn dat we opnieuw iemand afleveren aan een goede club in een Europese topcompetitie.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Heracles Almelo
Meer over Heracles Almelo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.