Heracles en Twente slaan handen ineen: 'Een win-win-situatie'

Reacties

Als de intenties de komende weken worden bekrachtigd gaan Heracles Almelo en FC Twente weer samen opleiden. In een uitgebreid interview in de nieuwe VI en op VI PRO zet Tim Gilissen, technisch manager van de Heraclieden, die plannen uiteen.

Heracles en Twente slaan handen ineen: 'Een win-win-situatie'
© Pro Shots

De twee clubs hadden jarenlang een gemeenschappelijke jeugdopleiding, Heracles betaalde alleen aanzienlijk minder. Met de nieuwe plannen zal er op gelijkwaardige basis en gezamenlijk opgeleid gaan worden.

'Onze kracht is nu dat we spelers door ontwikkelen, dat we als springplank fungeren', zo begint Gilissen de uitleg. 'Dit is een volgende stap. Wij zien het als een serieuze aangelegenheid om weer grip te krijgen op het zelf opleiden van spelers, het liefst regionaal. De instroom van jonge spelers wordt minder. Dat komt omdat talenten van Ajax en PSV in de Keuken Kampioen Divisie terecht kunnen en er een serieuze competitie Onder-21 wordt opgezet. Met andere woorden; er komen minder talenten op de markt. Door middel van een gezamenlijke opleiding hebben wij meer grip op het opleiden van spelers én leveren we een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van jeugdvoetbal. Ook kan het ons Nederlandse en hopelijk regionale karakter versterken.'

Toch kan het ook problemen opleveren, als talenten uiteindelijk moeten gaan kiezen tussen Heracles of FC Twente. Gilissen denkt dat daar goed op ingespeeld is. 'Natuurlijk wil je beide de grootste talenten in je stadion zien spelen. Er zijn goede afspraken gemaakt zodat het een win-win-situatie moet zijn voor beide clubs. Stel dat we beide zelfstandig beginnen, dan is er sowieso concurrentie. Nu kunnen we er allebei beter van worden. Een groot voordeel is ook dat je jeugdspelers twee uitstroommogelijkheden biedt. Als het ware vergroot je de kans om het betaald voetbal te halen.'

Lees in de nieuwe VI en op VI PRO het hele interview met Tim Gilissen, hij legt daarin ook uit hoe Heracles kijkt naar het eigen kunstgras.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Heracles Almelo
Meer over Heracles Almelo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.