Heracles Almelo zeldzaam productief in Eredivisie

Heracles Almelo is bezig aan een zeldzaam productief seizoen. Met nog slechts zeven duels te gaan gloort voor de formatie van trainer Peter Bosz een clubrecord.

Heracles Almelo zeldzaam productief in Eredivisie

In het lopende seizoen kwam Heracles in 27 duels tot 48 doelpunten. Alleen PSV (71), Ajax (54), FC Groningen (53), Twente (52) en ADO Den Haag (52) fabriceerden meer treffers. SC Heerenveen was evenals Heracles 48 keer trefzeker.

De hoge productiviteit is met name te danken aan de laatste drie optredens van de Almeloërs. Vitesse (6-1), FC Groningen (4-1) en Excelsior Rotterdam (4-1) werden de laatste weken met ruime cijfers verslagen.

Met nog zeven competitieduels te gaan moet Heracles nog zes keer scoren om het record uit de boeken te schieten. Zowel in het seizoen 1962/63 als in het uiterst succesvolle vorige seizoen kwam Heracles tot 54 goals. De prestatie uit 1962/63 is statistisch gezien knapper dan die van vorig jaar, aangezien er destijds maar dertig wedstrijden (zestien teams) werden afgewerkt.

Door de goede reeks lijkt degradatie niet langer tot de opties te behoren voor Heracles. Sterker nog, de ploeg mag hopen op deelname aan de play-offs. Dan dient wel een achterstand van acht punten op nummer acht FC Utrecht goedgemaakt te worden. (Tim Tempelaars) Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's