Hendrick zorgt met 'onsportieve actie' voor Deense woede

Reacties

Na afloop van het Nations League-duel tussen Denemarken en Ierland (0-0) werd niet lang nagepraat over het weinig verheffende optreden van beide ploegen, maar des te meer over een actie van Jeff Hendrick.

Hendrick zorgt met 'onsportieve actie' voor Deense woede

De Ierse middenvelder van Burnley ging al dan niet bewust in de vijfde minuut door toen de Deense spelers overduidelijk stopten omdat er een Ier geblesseerd op de grond lag. Achter Hendrick ging Harry Arter naar de grond, hetgeen Thomas Delaney zag. Al wijzend naar Arter probeerde de Borussia Dortmund-middenvelder duidelijk te maken dat het spel onderbroken moest worden, een boodschap die geenszins aankwam bij Hendrick. De Ier ontfutselde Delaney de bal en passeerde de hoogst verbaasde Matthias 'Zanka' Jørgensen, die nauwelijks bewoog, alsof hij er niet stond. Oog in oog met doelman Kasper Schmeichel schoot Hendrick de bal evenwel in het zijnet.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Direct na die actie lieten de Deense spelers al blijken boos te zijn over die actie, na afloop deed bondscoach Age Hareide een duit in het zakje. Hij betrok bovendien de arbitrage in het incident. 'Ik vind dat de scheidsrechter had moeten ingrijpen. Hij had moeten zien dat mijn spelers juist aan fair play wilden doen. Dit was tegen de voetbalregels in', stelde de Deense keuzeheer. 'Bij dergelijke onsportieve acties moet er ingegrepen worden.'

Martin O'Neill, bondscoach van de Ieren, nam het juist op voor Hendrick en stelde dat het allemaal op een misverstand berustte. 'Hij had het totaal niet door, dat vertelde hij mij achteraf. Hij meende dat het alleen onoplettendheid van de Deense speler was. Als hij had gescoord, was het pas echt interessant geworden. Dan had het zomaar een van die incidenten kunnen worden waarbij wij hen hadden moeten laten doorlopen...'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.