Teleurstellend basisdebuut voor Dolberg bij Denemarken

Reacties

Kasper Dolberg heeft niet kunnen overtuigen bij zijn eerste basisplaats in het Deense nationale elftal. In de Nations League-wedstrijd tegen Ierland, waarin niet gescoord werd, kwam de spits nauwelijks in het stuk voor.

Teleurstellend basisdebuut voor Dolberg bij Denemarken
Ierland
Ierland
0 - 0
Denemarken
Denemarken

Åge Hareide had vooraf al beloofd dat Dolberg, mede door de afwezigheid van de niet fitte Nicolai Jørgensen, speelminuten zou gaan maken in deze interlandperiode. De bondscoach van Denemarken besloot om de Ajacied tegen Ierland vanaf het begin te laten spelen en liet Dolberg tot twaalf minuten voor tijd staan. Voor de spits betekende het zijn eerste basisplaats in het nationale elftal, na zeven invalbeurten.

Ook Lasse Schöne verscheen aan de aftrap bij de Denen en uit een vrije trap van de middenvelder kreeg Dolberg na een ruim halfuur een aardige mogelijkheid. De spits kreeg de bal echter niet goed op zijn voet en produceerde een afzwaaier. Het was het enige moment in deze wedstrijd waarop Dolberg in de buurt van een goal kwam.

Een teleurstellende eerste helft in het Avivastadion in Dublin kende nauwelijks kansen. In de vijfde minuut had Jeff Hendrick Ierland wel op voorsprong kunnen brengen, na een zeer onsportief moment. Een ploeggenoot van Hendrick lag geblesseerd op de grond en Denemarken wilde het spel daarom onderbreken. Hendrick pakte de bal af en stormde op doelman Kasper Schmeichel af, waarna hij net naast schoot (zie video onder).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In de slotfase van de eerste helft raakte Pione Sisto de buitenkant van de paal en na de onderbreking vervolgde Denemarken, zonder de geblesseerde sterspeler Christian Eriksen, de jacht naar de openingsgoal. In de 58ste minuut kwam Simon Kjaer daar erg dicht bij. Zijn kopbal uit een hoekschop was prima, maar op de doellijn voorkwam verdediger Harry Arter een doelpunt van de Deense captain.

Het antwoord van Ierland volgde pas twintig minuten voor tijd. Schmeichel maakte een knal van Cyrus Christie onschadelijk en zag Dolberg acht minuten later van het veld gaan. Andreas Christensen was zijn vervanger en met een verdediger voor een spits bewees Hareide wel vrede te hebben met een gelijkspel. Denemarken heeft nu vier punten uit twee duels: één meer dan Wales en drie meer dan Ierland. Dinsdag oefenen de Denen tegen Oostenrijk.

Slowakije
Slowakije
1 - 2
Tsjechië
Tsjechië

In de middag won Tsjechië al van Slowakije. Met een knappe kopbal, een kwartier voor tijd, werd Patrick Schick de matchwinner. Daarvoor had Marek Hamsik de openingstreffer van Michael Krmencik nog van zijn waarde verlost. Voor Tsjechië betekende dit de eerste overwinning in de groep, terwijl Slowakije na twee duels op nul punten blijft staan. Oekraïne is met zes punten uit twee duels de koploper.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.