Koeman wil Nederlandstalig liedje, Klopp kan Zlatan niet missen

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Koeman wil Nederlandstalig liedje, Klopp kan Zlatan niet missen
© Pro Shots

• Zoals iedere debutant moesten ook Calvin Stengs en Myron Boadu een liedje zingen toen ze zich voor het eerst mochten melden bij het Nederlands elftal. Waar aanvoerder Virgil van Dijk het stukje Nederlandse rapmuziek wel kende, daar besloot Ronald Koeman maatregelen te nemen voor de volgende debutant: 'Ik zei al voor de grap: de volgende debutant moet een Nederlandstalig liedje zingen.' Van Dijk kon er wel om lachen: 'Dat is deze generatie.'

Jürgen Klopp hoopt vurig dat Zlatan Ibrahimovic zijn loopbaan voortzet. De 38-jarige aanvaller maakte deze week officieel en op karakteristieke wijze bekend te vertrekken bij Los Angeles Galaxy. 'Zonder zijn verleden bij Manchester United hadden wij mogelijk een poging gewaagd. Maar misschien spelen wij met een iets te hoge intensiteit voor hem', grapt Klopp in gesprek met het Zweedse Sportbladet. 'Ik heb zoveel respect voor Zlatan. Het is misschien niet altijd goed wat hij doet, maar hij zorgt altijd voor entertainment. Hopelijk gaat hij door, de wereld zou hem te veel missen.'

'Hij haalde zijn schouders op, alsof ik geen plek had bij Liverpool. Ik keek hem aan en kon hem wel vermoorden.'
• Toen Jordan Henderson zich in 2011 als 21-jarige voetballer bij Liverpool voegde, speelde Luis Suárez ook nog in de Premier League. De Uruguayaan was zo zelfverzekerd, dat de huidige aanvoerder van Liverpool erg geïmponeerd was. 'Ik voelde me niet goed genoeg om bij hem in het team te zitten. Drie keer haalde hij zijn schouders op, ik ontplofte van woede.' (The Greatest Game)

Marcus Rashford leeft zijn droom als profvoetballer en is ook nog eens bij de juiste club uitgekomen. Dat blijkt uit een brief die een jonge Rashford vroeger schreef op school. 'Ik heb maar één doel in het leven en dat is profvoetballer worden, hopelijk bij Manchester United.' Jaren later heeft Rashford bijna tweehonderd wedstrijden voor Man United gespeeld.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• In maart van dit jaar waren we aanwezig bij de boekpresentatie van Gerard van der Lem, die vandaag 67 jaar is geworden. Een mooi moment om het sfeerverslag in onze rubriek Balverliefd uit te lichten.

• Ook jarig vandaag: Gustavo Poyet (52), Chris van der Weerden (47), Sérgio Conceiçao (45), John Heitinga (36), Marco Pappa (32), Marouane Fellaini (31), Jody Lukoki (27) en Paulo Dybala (26).

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.