Helmond Sport boekt derde winst in successie

Helmond Sport heeft goede zaken gedaan met de winst op BV Veendam. FC Volendam bleef op eigen veld tegen FC Eindhoven steken op een gelijkspel.

Helmond Sport-BV Veendam 3-1De ploeg van trainer Jurgen Streppel heeft een aantal uitstekende dagen achter de rug. Nadat vrijdag nog met 0-2 werd gewonnen op bezoek bij Telstar, waren de Brabanders maandagavond te sterk voor BV Veendam. Het was de derde overwinning op rij voor de eerstedivisionist uit Helmond.

De thuisploeg beleefde een valse start nadat Marnix Kolder de mannen van Joop Gall al na tien minuten op voorsprong had gebracht. Echter, nog voor rust boog Helmond Sport de achterstand om in een voorsprong door twee treffers van Philipp Haastrup. Ilja van Leerdam bracht de score een kwartier na rust op 3-1 en dat was tevens de eindstand.

Helmond Sport komt met de winst op dertig punten uit zeventien duels. De mannen van Streppel komen daarmee op een gedeelde derde plaats terecht, met een achterstand van tien punten op koploper FC Zwolle.

FC Volendam-FC Eindhoven 0-0 De thuisploeg heeft op eigen veld niet weten te winnen van subtopper FC Eindhoven. De ploeg van trainer Gert Kruys staat na de doelpuntloze remise nog altijd op een tweede plaats in de Jupiler League, met 32 punten uit zestien duels, maar is inmiddels al drie duels zonder overwinning.

Eindhoven is al vijf competitieduels zonder nederlaag en blijst staan op plaats vijf, met 26 punten. Daarbij dient wel te worden aangetekend dat vier van de laatste vijf wedstrijden eindigden in een gelijkspel voor de ploeg van trainer Ernest Faber. Foto: VI Images