Helmond Sport-baas krijgt meer te zeggen bij KV Mechelen

Reacties

KV Mechelen krijgt een Nederlander als hoofdaandeelhouder. De Belgische club maakte woensdag bekend dat Dieter Penninckx zijn aandelenpakket heeft verkocht aan Philippe van Esch en Eddy De Reys. Van Esch is tevens voorzitter en investeerder van Helmond Sport.

Helmond Sport-baas krijgt meer te zeggen bij KV Mechelen
© Pro Shots

Mechelen had dringend behoefte aan een kapitaalinjectie om niet in de problemen te komen. Van Esch en De Reys zorgen voor dat extra kapitaal. Van Esch heeft al bijna een jaar twintig procent van de aandelen van Mechelen in handen en vergroot nu zijn belang in de club. Penninckx verdwijnt van het toneel.

Volgens Belgische media zorgen Van Esch en De Reys voor een kapitaalinjectie van vijf tot zes miljoen euro. Mechelen meldt dat de overname van het aandelenpakket donderdag verder wordt besproken tijdens een buitengewone algemene vergadering. De details rond de deal moeten nog worden uitgewerkt en officieel worden goedgekeurd door alle betrokkenen.

Mechelen sprak ook met externe partijen, maar gaat nu in zee met Van Esch en De Reys, die de club al kennen. 'Dankzij de moedige beslissing van Dieter kunnen we verder bouwen aan onze club. Dankzij Eddy en Philippe kunnen we dat doen met extra middelen', vertelt directeur Frank Lagast. 'Philippe en Eddy zijn ervaren ondernemers, ze kennen KV Mechelen allebei en dragen onze missie en visie uit.'

Dankzij Van Esch hebben Mechelen en Helmond Sport een band opgebouwd. Als onderdeel van de samenwerking maakten verschillende spelers van Mechelen op huurbasis de overstap naar Helmond. Ook trainer Sven Swinnen, die eerder dit seizoen werd ontslagen, kwam via de Belgische club bij Helmond terecht.

Eerder dit seizoen sprak VI met Philippe van Esch over zijn ambities met Helmond Sport:

Bekijk hier al onze video's
Meer KV Mechelen
Meer over KV Mechelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.